Vatandaşın yol, elektrik ve çöp şikayeti

CHP Kapaklı İlçe teşkilatı, vatandaşın sıkıntılarını dinledi. Teşkilat üyeleri önceki akşam Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle buluştu. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan CHP Kapaklı İ

SİYASET 24.02.2013 16:38:00 0
Vatandaşın yol, elektrik ve çöp şikayeti
CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı üyeleri önceki akşam saat 19.30’da Bahçelievler Mahallesi’nde faaliyet gösteren Arat ve Ayvazoğlu Kıraathanelerini ziyaret etti. Ziyarete CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Güven, Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Kahraman, Erol Özkan, Cüneyt Akgün, Fikri Güler ve Adnan Şahin katıldı. Mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanan CHP Kapaklı Teşkilatı üyeleri, yerel yönetime dair bilgi alışverişinde bulundu. İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ziyaretlerinin seçimle bir alakası olmadığını, sadece vatandaşın ne gibi sıkıntıları olduğunu görüp, bilmek açısından gerçekleştirilmiş görüşmeler olduğunu ifade etti. Özellikle belediyenin hizmet sunamamasından yakınan Bahçelievler Mahallesi sakinleri ‘bir dokun, bin ah işit’ dedirten cinsten şikâyetlerde bulundular.
 
KENDİLERİNİ KANDIRIYORLAR
Arat Kıraathanesi’nde konuşan mahalle sakinlerinden Kenan Arda, yerel yönetimin hizmet anlayışına sahip olmadığını, bu nedenle sokakların çamur deryasına dönüştüğünü, çöplerin sokaklarda nahoş görüntüler oluşturduğunu ifade ederek “Bahçelievler Mahallesi unutulmuş bir mahalle. Hizmet adına ortada hiçbir şey yok. Yağmur yağdığında, sokaklarda yürüyebilmek adeta imkânsızlaşıyor. Her taraf çamur deryası. Bozulan asfaltlar mıcırla dolduruluyor. Belediyenin bozuk asfaltı mıcırla onarması çok komik. Yarım saat sonra mıcırı yerinde bulabilene helal olsun. Kim kimi kandırmaya çalışıyor ortada. Halkı kandırmaya çalışanlar aslında kendilerini kandırdıklarını anlamak istemiyorlar. Ama halkımız her şeyi gayet iyi anlıyor” dedi.

MAĞDURİYETİMİZ SÖZ KONUSU
Mahallede uzun zamandan beri elektrik voltajında düşüklüğün olduğunu dile getiren Arda “Bu mesele uzun zamandır çözülebilmiş değil. Elektriğin düşük voltajlı olması, zaman zaman da yüksek voltaj uygulaması nedeni ile beyaz eşyalarımız yandı. Kimin ne yaptığı belli değil. Ama ortada bir zarar var, bizim mağduriyetimiz söz konusu. Çok enteresandır ki, sokak lambalarımız gece değil gündüz yanıyor. Gece işinden dönen kadınlar, evlerine gidene kadar korku içerisindeler. Gece karalık ve zindan olan sokaklar, gündüzün aydınlatılıyor” şeklinde konuştu.
 
ÇAMUR AKAN SU PAHALI
Tekirdağ ilinde en pahalı suyun, Kapaklı Belediyesi tarafından satıldığını öne süren Arda “Diğer ilçelerde oturan yakınlarımız var, onlarla konuşuyoruz. Bazı yerlerdeki su fiyatları Kapaklı’daki su fiyatlarının takriben yarısı miktarında tüketiliyor. Kapaklı’daki suyun özelliği ne ki Kapaklı Belediyesi bu suyu astronomik fiyatlara satıyor. Ben Kapaklı’da musluklardan akan suyun özelliğini gayet iyi biliyorum. Kokuşmuş ve çamur gibi bir su. İşte bu derece kötü bir su, Tekirdağ vilayetinin yalnızca Kapaklı ilçesinde en pahalı şekilde satılıyor” dedi.
 
ÇAMURDAN YÜRÜNMÜYOR
CHP Kapaklı Teşkilatı Üyeleri Arat Kıraathanesinden sonra Ayvazoğlu Kıraathanesinde bulunan mahalle sakinlerini ziyaret etti. Yaşamış oldukları problemleri CHP Teşkilatı üyeleriyle paylaşan mahalle sakinleri, yolların bakımsız ve çamur oluşundan, suların kirli ve sağlıksız olduğundan, elektriklerin sık sık kesildiğinden, başıboş hayvanların Kapaklı Belediyesi tarafından kontrol altına alınamadığından, çöplerin sokaklarda kötü görüntüler oluşturduğundan ve Atatürk Caddesi’nin tel örgü ile kapatılmış olması nedeni ile Mimar Sinan Caddesi’nin ölü bir alan haline getirilmesinden duydukları sıkıntıları dile getirdiler.
 
ÇÖPLER HİZMETİN GÖSTERGESİ
Kapaklı Belediyesi’nin problem çözmek yerine, problem ürettiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Recep Gürcan “Biz burada oturup iş olsun diye meselelerimizi konuşmuyoruz. Kahveden çıkıp bir bakalım. İşte mahallenin her tarafı bunun gibi çöp poşetleriyle dolu. Poşetlerle bırakılan çöpler, başıboş hayvanlar tarafından parçalanıp etrafa saçılıyor. Bu çöplerin ne yanından geçmek, ne de görmek istemezsiniz. Nüfusunun 65 bin olduğu söylenen Kapaklı’da, bu manzaraların olması hiç de hoş değil. Bir de bu çöplerin aynı şekilde yazın ne halde olacağını düşünün. Herhalde kokudan mahalleye girilmez” dedi.
 
CADDE PASİFİZE EDİLDİ
Atatürk Caddesi’nin orta refüjünün, paralel şekilde tel örgü ile kapatılmasının olumsuzluklarına değinen Gürcün “Bu uygulama Mimar Sinan Caddesi’ni pasifize etmiştir. Bu caddeden karşıya geçmek zorunda kalanlar, 150 metre ilerideki Vahit İnce üst geçidini kullanmak zorunda oluyor. Yaşlı ve hasta insanların buna imkânı olmuyor Üst geçit, yaşlı insanlar için uygun bir yöntem değildir. Kaldı ki, bu hali ile mahallenin en canlı caddesi, şu anda pasif konuma düşürülmüştür. Mimar Sinan Caddesinden Atatürk Caddesini karşıya geçebilmek için, trafik ışıklarının konmasını bekliyoruz. Her problemin bir çözüm şekli vardır. En kolayını seçip, insanları mağdur etmenin bir mantığı yoktur. Şayet yapılan bu uygulama doğruysa, o zaman her caddenin önü kapatılsın. Karşıya geçişler engellensin. Herkes kaldığı sokağa mecbur olsun” ifadelerini kullandı.
 
Marmara Haber Merkezi