Karagöz Deresi kaderine terk edildi

Yıllar önce suyunu içtikleri Karagöz Deresi’nin bugün yanından dahi geçilemez bir hal aldığını ifade eden Atatürk Mahallesi Ozan Sokak sakinleri, yetkililerden bahse konu derenin ıslah çalışmalarınÄ?

GÜNDEM 22.02.2013 10:54:00 0
Karagöz Deresi kaderine terk edildi
 Kapaklı Atatürk Mahallesi Ozan Sokak sakinleri, hemen yanı başında çocuk oyun grubunun da bulunduğu Karagöz Deresi’nin kaderine terk edildiğini belirtti.
 
ISLAH ÇALIŞMALARI YAPILSIN
Sonbahar ve kış aylarında aşırı yağışlarda semtlerinden geçen Karagöz Deresi’nin taştığını ve evlerini su bastığını söyleyen Atatürk Mahallesi Ozan Sokak sakinleri, “Karagöz Deresi yıllar boyunca adeta kaderine terk edildi. 2012 yılında belediyemiz buraya çocuklarımız için oyun grubu koydu. Fakat dere kenarında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadı. Atatürk Mahallesi Ozan Sokak sakinleri olarak en önemli isteğimiz Karagöz Deresi’nde ıslah çalışması yapılması ve çocuklarımızın karşılaşabileceği tehlikelere karşın derenin üstünün kapatılmasıdır” ifadelerini kullandı.
 
SARHOŞLARIN UĞRAK MEKANI
Atatürk Mahallesi Karagöz Deresi yanına belediye tarafından bir de çardak yapıldığını söyleyen Ozan Sokak sakinleri, bahse konu çardağın da adeta balicilerin ve sarhoşların uğrak mekanı haline geldiğini kaydetti. Mahalleli, “Burada 2012’nin Ekim ayında gerçekleşen sel felaketinin ardından dere yatağı genişletme çalışmaları yapıldı. Fakat dereden çıkarılan hafriyatlar dere kenarına bırakıldı” dedi. Bu durumun görüntü kirliliğine yol açtığını söyleyen mahalle sakinleri, “Aşırı bir yağış olması halinde bu hafriyat yağmur suyu ile birlikte tekrar dereye boşalacaktır. Bunun önlenmesi için belediyemizden dere kenarlarındaki hafriyatı en kısa zamanda kaldırmasını istiyoruz” diye konuştu. Ozan Sokak sakinleri, Belediyeden sokaklarına bir de spor grubu koymasını istedi.
 
KİMSE SAHİP ÇIKMADI
Atatürk Mahallesi sakinlerinden Mehmet Saçkara, yıllar önce Karagöz Deresi’nden akan suyu içebildiklerini ifade ederek “Eskiden suyunu içtiğimiz derenin, şimdi yanından geçemiyoruz. Derenin içi de etrafı da pislikten geçilmiyor. Buralar ıslah edilirse vatandaş rahat eder. Çocuklar daha güvenli bir şekilde sokakta oynayabilir” dedi. Mahalle sakinlerinden Sedat Boğan ise 1984 yılından beri Atatürk Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirterek, “Buralar eskiden pırıl pırıldı. Kirletildi. Kimse sahip çıkmadı. Ne zaman aşırı bir yağış olsa evler su altında kalıyor. En kısa zamanda dere ıslahı yapılmalı ve üzeri kapatılmalıdır” dedi ve yetkilileri göreve çağırdı. .
 
Haber / Ahmet KARDEŞ