İki ülkenin de sınır komşuları zarar gördü

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret eden Yunanistan'ın Oristiada Belediye Başkanı Dimitris Muzos, Tunca ve Meriç nehrindeki taşkınlardan iki ülkenin sınır komşularının zarar g?

GÜNDEM 22.02.2013 10:35:00 0
İki ülkenin de sınır komşuları zarar gördü
Sınır komşusu olan Yunanistan'ın Oristiada Belediye Başkanı Dimitris Muzos ve beraberindeki heyet, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti. Oristiada Atina'dan ne kadar uzaksa, Edirne'nin de Ankara'dan o kadar uzak olduğunu ifade eden Muzos, "İki tarafta da aynı sorun Meriç. Sizde taşkınlardan Karaağaç zarar görüyor, bizim de köylerimiz zarar görüyor. Bazen su bereketli diyoruz ama bazen de su zarar verebiliyor. Bizim bu problemlerimiz içinde devletler de bir şeyler yapmalı ki güzel bir çözüm bulunsun. Sonuçta Meriç ve Tunca boyunda olanlar biziz. Suyun zararlarından en çok bizler etkileniyoruz. Sizin tarafta ne zaman bir taşkın olsa, sizler zarar görseniz bizler üzülüyoruz" dedi.
 
TAŞKININ SORUMLUSU BULGARİSTAN
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise taşkınların sorumlusunun Bulgaristan olduğunu öne sürerek "Aynı suya bakıyoruz, aynı gökyüzünün altındayız. Bölgemiz için faydalı olacak her işe bugüne kadar destek verdiğim gibi bugünden sonra da destek veririm. Ben geçen yıl bu konuyla ilgili Sofya'ya gittim ve bu taşkının sorumlusunun Bulgaristan hükümeti olduğunu ve barajdaki suyun kontrollü salınmadığı için taşkın olduğunu belirttim" dedi. Bulgaristan'ın tek amacının ucuz maliyetli enerji üretmek olduğunu ileri süren Sedefçi “Dolan barajlarla daha ucuz maliyetle enerji üretecekler, bütün mesele bu. Ucuz maliyet istedikleri için sel taşkınları oluyor. Bu yıl kontrollü salıyorlar, o nedenle bu yıl henüz taşkın olmadı umarız böyle de devam eder” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi