2-B arazilerinde taksit süreleri uzatılıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2-B arazilerin satışında taksitlendirme sürelerinin uzatılmasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Şimşek, 'Dün gece, Çevre ve Şehircil

EKONOMİ 21.02.2013 18:32:00 0
2-B arazilerinde taksit süreleri uzatılıyor
 Amacımız hiç bir zaman gelir olmadı. Bu sorunun çözümü esastır. Bu nedenle Sayın Başbakanımızın talimatıyla belki vadenin uzatılması hususu Meclis'e gelebilir. Şu anda mücavir alan içerisindeki 2-B alanları için 3 yıllık bir taksitlenme söz konusu. Mücavir alan dışındakiler için 4 yıllık bir taksitlenme söz konusudur. Bu taksitlendirmeler biliyorsunuz faizsiz. Amacımız vatandaşın hakikaten kolay bir şekilde bu 2-B alanlarını tekrar mülkiyetine geçirmesi. Bu çerçevede vade uzatımı gündemde şu anda. Ama bunun dışında her hangi bir değerlendirme söz konusu değil. Amacımız bu 2-B sürecini kolaylaştırmak, vatandaşın alımını mümkün kılmak. Ben değerli Bakanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇOK YOĞUN İLGİ VAR
Ne kadar uzatmanın söz konusu olduğu sorusu üzerine Bakan Şimşek “Şu anda üzerinde çalışılan 3 yılın 5 yıla, 4 yılında 6 yıla çıkartılması hususu. Bu vade biliyorsunuz faizsiz oluyor. Dolayısıyla peşin alanda da indirim söz konusu, bunu da biliyorsunuz detaylara girmeye gerek yok. Çok yoğun ilgi var; özellikle kırsalda, taşrada. Bu süreci kolaylaştırmak adına vatandaşımıza yardımcı olmak adına Başbakanımızın talimatıyla bu adımı atmayı planlıyoruz” dedi.

Marmara Haber Merkezi