Yüz tanıma sistemi faaliyete geçti

Edirne Valiliği Vilayet binasına personelin işe giriş ve çıkışını kontrol etmek için Vali Hasan Duruer'in talimatıyla kurulan 3 boyutlu 'Yüz tanıma sistemi' faaliyete geçti. Yaklaşık 150 personelin çal

GÜNDEM 21.02.2013 18:01:00 0
Yüz tanıma sistemi faaliyete geçti
 GİRİŞ ÇIKIŞLARDA ONAYLATIYOR
Kamu kuruluşlarının büyük bölümünü içinde toplayan 5 katlı vilayet binasındaki polis güvenlik noktasının hemen yanına, 2 hafta önce 3 boyutlu 'Yüz tanıma sistemi' duvara monte edildi. Binada bulunan kurumlarda çalışan görevlilerin mesaiye geç başladığı için takıldığı iddia edilen sistem, önceki gün faaliyete geçti. Daha önce karşısına geçerek cihaz içindeki optik kameraya yüzlerini tanıtan personel, mesaiye başlama saati olan sabah saat 08.30'da ve akşam mesai çıkışı olan saat 17.30'da yüz tanıma sisteminin karşısına geçerek mesaiye giriş ve çıkışlarını onaylatıyor.
 
KUYRUK OLUŞTU
Sistemin faaliyete geçmesinin ardından mesaiye giriş ve çıkışlarda personel yüzünü okutmak için sistem önünde beklemesi nedeniyle kuyruk oluştu. Bir personelin yüzünü tanıtması ise yaklaşık 5 saniye sürüyor.Tanıtma işleminin ardından personel işe giriş ve çıkışını tamamlıyor.
 
Marmara Haber Merkezi