Gönül Elçileri Projesi’ne tam destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında İMYO Konferans salonunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 21.02.2013 17:14:00 0
Gönül Elçileri Projesi’ne tam destek
BAŞARI SAĞLAYACAK
Önceki gün saat 14.00’te başlayan toplantının ilk konuşmasını yapan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Gönül Elçileri” projesinin Türk milleti tarafından zaten yapılan iyiliklerin bir projesi olduğunu belirterek, projenin İpsala, Edirne ve Türkiye genelinde başarı sağlayacağına emin olduğunu söyledi.
 
EN İYİ ŞEKİLDE UYGULANACAK
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Bu proje; ilimizde Valimiz Hasan Duruer’in eşi Zeliha Duruer’in himayelerinde yürütülmektedir. Gönül elçileri projesi aslında; zaten hepimizin gönüllü olarak yaptığımız iyiliklerin bir bütünü bir proje haline getirilmiş şekli. Bizim milletimizin, medeniyetimizin ta derinlerinde mevcut olan iyiliklerin projelendirilmiş şekli diye düşünüyorum. Bu proje ile belki komşunuza bir kap yemek götürüyor, bir huzur evini ziyaret ediyor veya bir engelliye karşıdan karşıya geçerken yardım ediyorsunuz. Bütün bunların daha koordineli yapılması için gönül elçileri projesi uygulamaya konuluyor. Biz informal yaşayan bir toplumuz. Bu proje bizim informal iyilik duygumuzu formal bir iyilik hareketine dönüştürecek. İpsalalı hanımefendilerin katılımından büyük memnunluk duydum. Hepsi birer iyilik meleği olduğunu gösterdiler. Bu projenin İpsala ve ilimizde en iyişekilde uygulanacağına eminim” dedi.
 
EDİRNE’DE 6 KORUYUCU AİLE VAR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Gönül Elçileri” projesinin hedefinde Kadınlar, Çocuklar, Yaşlılar, Özürlüler, Gaziler ve Şehit aileleri ile Yoksul vatandaşların olduğunu söyledi. Özbaş “Gönül elçisi; herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, bilgi, beceri ve kaynaklarını, saydığımız dezavantajlı grupların, yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir. Bakanlığın temel hedefinde çocuklar başta geliyor. Türkiye genelinde 14 bin, Edirne ilinde ise 220 çocuğumuz korumamız ve bakımımız altındadır. Edirne’de şu ana kadar 6 tane koruyucu ailemiz var” dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Sosyal çalışmacı Olcay Çakmak’ın verdiği bilgilerden sonra“Gönül Elçileri” için Bakanlık tarafından hazırlanan film izlendi. Toplantıya Edirne Vali YardımcısıAbdullah Aslaner, “Gönül Elçileri” projesinin himayesini yapan Edirne Valisi Hasan Duruer’in eşi Zeliha Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük’ün eşi Şule Yörük, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün eşi Esra Gürbüz, Keşan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hayati Arda ve çok sayıda İpsala’lı bayanlar katıldı. Protokol üyeleri daha sonra İpsala’da bulunan Sevgi Evi’ni ziyaret ettiler.
 
350 GÖNÜL ELÇİSİ KAYDI YAPILDI
Gönül Elçisi projesinde gönül elçisi olmak isteyen 350 civarında kaydın gerçekleştiği öğrenildi.
 
Marmara Haber Merkezi