Engelli engelsiz ayrımını kaldıracağız

Tekirdağ Belediyesi teknolojiden faydalanarak engelli vatandaşların önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 21.02.2013 16:52:00 0
Engelli engelsiz ayrımını kaldıracağız
İÇ İÇE YAŞAYACAĞIZ
Engelli vatandaşların basamaklı alanlardan da giriş ve çıkışlarını kolaylaştırdıklarını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, tüm giriş kapılarına koydurdukları rampa ve engelli asansörleri sayesinde binayı engelsiz bir bina haline getirdiklerini söyledi. Engelsiz kent Marka Şehir Tekirdağ'ı oluşturmak için çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen ve Başkanlık binasında bulunan tüm birimlere ulaşılabilirliğin sağlanması için platformlu engelli asansörlerin montajını yapan yetkililerden Tekomer Sorumlusu Murat Yıldız ve Belediye Meclis Üyesi Ali Kılıç ile beraber bilgi alan Belediye Başkanı Adem Dalgıç "Engelliliği nasıl tanırız, engellileri hayatın her alanına nasıl koyarızı hep düşünüyoruz. Artık Tekirdağ'da engelli engelsiz ayrımını kaldıracağız ve iç içe yaşayacağız” dedi.
 
ENGELLİLERİN AYRI DÜNYALARI YOK
Herkesin insan onuruna yakışır bir şekilde hayatını yaşamasının gerektiğini ve bundan dolayı da yerel yönetimlerde sosyal belediyeciliğin çok önemli olduğunu ifade eden Dalgıç “Unutmayalım ki engellilerin ayrı dünyaları yok. Bu dünya hepimizin ve biz bu hizmetlerimizi sonuna kadar eşit ayrım yapmadan sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi