Eşin rızası aranmayacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kredi kefaletine ilişkin, ''Tüketici olarak kişilerin borçlanma hali hariç, kefalet kendi işletmesiyle alakalı ise veya kullandırılan kefalet kredileri dolayısıyla ke

GÜNDEM 15.02.2013 12:46:00 0
Eşin rızası aranmayacak
KAPIMIZ ESNAFA AÇIK
Yazıcı, Bakanlığın himayesinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) desteğiyle Şekerbank'ın hazırladığı ''Kapımız Esnafa Açık'' projesinin tanıtım toplantısında, ticari kredilerde eşin kefalet izninin gündeme taşındığını anımsattı.
 
TÜRKİYE’YE UYGUN DEĞİLDİ
Kredi kullanan kişilerin herhangi bir borç ilişkisine kefil olmaları gerektiği durumlarda eşinin 'olur' vermesini aradıklarını belirten Yazıcı “Bu düzenlemenin hedefinde aile bütünlüğü var. Ama tabii bu Türkiye'deki hayat oluşlarına uygun değildi. Bunu yeniden düzenliyoruz. Dün akşam son nihayet şekli Bakanlar Kurulu'ndan geçildi ama bazı revize çalışmaları vardı. Bizim Meclis'e sevk ettiğimiz 60-65 maddelik kanun tasarımız var. Orada bu konuyu düzenliyoruz. Tüketici olarak kişilerin borçlanma hali hariç, kefalet kendi işletmesiyle alakalı ise veya kullandırılan kefalet kredileri dolayısıyla kefalet durumu söz konusu ise bu tür uygulamalarda eşin rızası aranmayacak” dedi.
 
ESNAFIN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK GÖREVİMİZ
Bakan Yazıcı, esnaf ve sanatkarları destekleyen her projenin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımız; sermayeleri kısıtlı olan ve alın teri, göz nuru ile iktisadi hayatın içinde yer alan büyük bir kesimdir. Ekonomimizin can damarı onlardır. Esnaf ve sanatkarımızın alın terinin, emeğinin kıymetini gayet iyi bilen bir hükümetiz. Dünya, çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Dünya değiştikçe, insanların tercihleri, alışkanlıkları da değişmektedir. Dünyanın bu hızlı değişimine karşı durmak mümkün değildir. Hedefimiz, bu değişimi yönetmek ve bu değişimden güç kazanmaktır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak toplumumuzun bel kemiğini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın omuzlarındaki yükü mümkün olduğu kadar hafifletmeyi en önemli görevlerimizden biri olarak kabul ediyoruz” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi