Keşan’da 2,5 aylık futbol heyecanı başladı

Keşan' daki spora, hem antrenörlük yaparak, hem futbol oynayarak, hem de birçok sporcu yetiştirerek hizmet eden Merhum Enerjin Uygun’un, için tertip edilen Halı saha futbol turnuvası başladı

SPOR 14.02.2013 18:03:00 0
Keşan’da 2,5 aylık futbol heyecanı başladı
Merhum Enerjin Uygun anısına düzenlenen ve yaklaşık 2,5 ay süreceği tahmin edilen “5’nci Çetin Elektrik ve Aydınlatma Enerjin Uygun Halı Saha Ligi”  start aldı.
 
BİRÇOK SPORSEVER KATILDI
Mezbahaspor ile Isuzu takımları arasında oynanan açılış karşılaşmasına, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Opr. Dr. Ragıp Taş, Merhum Enerjin Uygun’un oğlu Çağlar Uygun, Kardeşi Mustafa Uygun, turnuvanın düzenlenmesinde katkı sağlayan Ertan Çetin ve birçok sporsever katıldı.

“GENÇLERİN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULMASINI AMAÇLIYORUZ”
“5’nci Çetin Elektrik ve Aydınlatma Enerjin Uygun Halı Saha Ligi”nin açılış karşılaşması öncesinde söz alan Taş, Keşan’daki spora, hem antrenörlük yaparak, hem futbol oynayarak, hem de birçok sporcu yetiştirerek hizmet eden Merhum Enerjin Uygun’un, bir halı saha maçı sırasında hayatını kaybettiğini hatırlattı. Vefatından 1 yıl sonra Enerjin Uygun adına turnuva düzenlendiğini ve bu turnuvanın daha sonra geleneksel hale geldiğini bildiren Ragıp Taş, turnuvalara takımların gösterdiği ilginin, Enerjin Uygun’a gösterilen sevginin bir kanıtı olduğunu belirterek, “Turnuvadaki amaç, hem Enerjin Hocamızın adını yaşatmak, hem de O’nun kadar değerli ve ahlaklı birer sporcular oluşturmaktır. Spor yaparken, arkadaşlığı pekiştirmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı, zamanlarını spor sahalarında geçirmelerini arzu ediyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarı dileklerinde bulunurken, centilmenlik içerisinde bir turnuva geçmesini temenni ediyorum.” dedi.
 
“SPOR VASITASIYLA ARKADAŞ OLACAKLAR”
 Daha sonra söz alan Yüksel, turnuvaya katılan takım sayısı göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık 550 kişinin spor yapma şansı bulduğunu aktardı. Takımlar içerisindeki oyuncular arasında belki de bu zamana kadar birbirini hiç görmemiş kişilerin olduğuna dikkat çeken Feryaz Yüksel, şunları söyledi; “Birçok kişi spor vasıtasıyla arkadaş olacak. Bu nedenle sporun pekiştirici özelliği de var. Disiplin özelliği olan sporun hayata katkısı yadsınamaz. Başka bir açıdan baktığımızda, bu turnuvanın Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi’nin bahçesindeki halı sahada oynanmasını oldukça önemsiyorum. Sağlıklı bir yaşam için sporun anlamı büyüktür. Bu nedenle spor alanlarının çoğalmasını ümit ediyorum. Turnuvayı organize edenleri tebrik ediyor, takımlara da başarılar diliyorum” dedi.
Programda son olarak Ertan Çetin söz aldı. Turnuvanın açılış maçında kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Ertan Çetin, sporun en iyi evrensel araç olduğunu vurgulayarak, tüm takımlara başarı dileklerinde bulundu ve bu tür organizasyonlarda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Turnuvanın hazırlanmasında emeği geçen Asya Halı Saha işletmecisi Göksal Fidan da, kendilerine destek vererek yalnız bırakmayan  Taş, Yüksel, Çetin ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Ragıp Taş ve Feryaz Yüksel, penaltı atışları yaptı. Maç saati geldiğinde ise Taş ve Yüksel turnuvanın açılışını yaptı.