Tekirdağ’da kadın nüfus arttı

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları'na göre, 2007-2012 arasında geçen 5 yıllık dönemde erkek nüfusun fazla olduğu şehir sayısı arttı.

YAŞAM SAĞLIK 13.02.2013 23:14:00 0
Tekirdağ’da kadın nüfus arttı
 Bu dönemde 7 şehirde kadın sayısı erkek sayısını geride bıraktı. Kadın sayısının erkekleri geçtiği iller Amasya, Burdur, Denizli, Isparta, Mersin, İzmir ve Kütahya oldu. Aynı dönemde erkeklerin kadınlardan fazla olduğu şehirlerin sayısı 11 arttı. Adıyaman, Artvin, Çankırı, Gaziantep, Gümüşhane, Sakarya, Şanlıurfa, Yozgat, Yalova, Kilis ve Osmaniye'de erkeklerin sayısı kadınları geride bıraktı.
 
TEKİRDAĞ’DA KADIN NÜFUS ARTTI
Şehirlerin kadın erkek nüfuslarındaki bu değişimle 2007'de 41 olan erkeklerin fazla olduğu şehir sayısı 45'e çıktı. Kadın nüfusun fazla olduğu şehir sayısı ise 26'ya geriledi. Kadın nüfusun en fazla arttığı şehirler Antalya ve Tekirdağ oldu. Bu iki şehirdeki kadın ve erkek nüfus yüzde 17 arttı. Kadın nüfusun en fazla arttığı diğer şehirler ise yüzde 16'yla Yalova, yüzde 15'le Şanlıurfa oldu. Erkek nüfusundaki en fazla artış ise Hakkari'de gerçekleşti. Hakkari'de erkek nüfusundaki artış yüzde 20'yi buldu. Hakkari'yi yüzde 17'yle Antalya, Tekirdağ, Şanlıurfa ve Yalova, yüzde 16'yla Gaziantep izledi.

HEM KADIN HEM DE ERKEKLER AZALDI
Son 5 yılda kadın nüfusu 13, erkek nüfusu 16 şehirde geriledi. Çorum, Erzurum, Kars, Kırşehir, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale ve Ardahan hem erkek hem de kadın nüfusunun azaldığı şehirler oldu. Ayrıca Artvin, Kastamonu ve Ardahan'da kadın sayısı geriledi. Erkek nüfusun azaldığı diğer şehirler ise Afyonkarahisar, Amasya, Bilecik, Burdur, Isparta ve Kütahya oldu. Kadın nüfusun en fazla gerilediği şehir yüzde 8'le Yozgat oldu. Yozgat'ı yüzde 7'lik gerilemeyle Ardahan, yüzde 4'lük gerilemeyle Çorum izledi. Erkek nüfusun en fazla gerilediği şehir ise yüzde 7'lik oranla yine Yozgat oldu. Bu kategoride Yozgat'ı yüzde 5'le Isparta, yüzde 4'le Amasya, Çorum, Kütahya ve Ardahan izledi.
 
Marmara Haber Merkezi