Komisyon raporları karara bağlandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 7.02.2013 00:47:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Asuman Azak, Ahmet Avcı, Edip Bülent Uğraş ve Zafer Erdağ’ın katılmadığı toplantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Ambalaj atıklarının toplanması için lisanslı bir firma ile sözleşme imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı tavsiye niteliğindeki karar mecliste de oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Gazi Osman Paşa Mahalle 1522 ada 1 parsel ve çevresine ilişkin plan tadilatı ve eklerine ilişkin komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Komisyon tarafından Faruk Bal ve Aktaş Güler’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile aldığı karar mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi.
 
PLAN TADİLATI KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısı Akar Kutu Ambalaj ve Matbaa Sanayi Tic. Ltd. Şti. Ali Osman Tüfekçi vekili Avukat Selahattin Karahan’ın dilekçesi ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. İstasyon Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Ali Osman Tüfekçi ve Akar Kutu Ambalaj ve Matbaa şirketi mülkiyetinde bulunan 93 ada 15 nolu parselin, 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında yol ve refüjde kaldığından, mağduriyetin giderilmesi amacıyla 6 bin 282.21 metrekare miktarındaki 93 ada 15 numaralı parsel ile belediye mülkiyetinde bulunan 378 metrekare miktarındaki 328 ada 4 parsel, 381 metrekarelik 545 ada 3 parsel, 796,36 metrekarelik 834 ada 5 parsel, bin metrekare miktarındaki 1181 ada 3 parsellerin kıymet takdir komisyonu tarafından takdir edilecek bedelleri esas alınarak takas yapılması yönünde komisyon tarafından oy birliği ile alınan karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
VELİKÖY’ÜN TALEBİ KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının 5’inci gündem maddesinde Veliköy’de trafo alanları kapsamında düzenlenen 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı kabul kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Veliköy Belediyesi’nin Çorlu-Çerkezköy bağlantı yolu üzerine ve çevresinde imar plan revizyonu ile ilgili İmar Komisyonu kararı görüşüldü. Komisyon tarafından oy birliği ile alınan kabul yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile karara bağlandı.
 
5 YILLIĞINA AYLIK 10 TL İLE TAHSİS EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Tepe Emlak Konutları’nda bulunan mülkiyeti belediyeye ait kreş binasının Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’ne tahsis edilmesine ilişkin komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kreş binanın 4-5 yıldır kullanılmadığını ifade ederek “Birkaç kez ihale yaptık. Ama sonuç alamadık. Türkiye Beyazay Derneği’nin talebi üzerine komisyon binanın 5 yıllığına aylık 10 TL’lik sembolik bedelle tahsis edilmesi kararını aldı” dedi. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.  Meclis toplantısının 8’inci gündem maddesinde de  Kızılpınar Belediyesi’nin taleplerine ilişkin komisyon kararları görüşüldü. Kızılpınar Belediye Başkanlığı’nın Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü hitaplı yazılarında belirtilen, su deposu yapılmakta olan 111 ada 4 numaralı parselin metrekare birim fiyatının belirlendiği, fakat parselin Kızılpınar Belediyesi mülkiyetinde bulunan 845 ada 4 numaralı parsel ile takasının yapılması konusunda herhangi bir karar alınmadığının tespit edildiği belirtilerek, takas işleminin reddine karar verdiği belirtilirken, komisyonun oy birliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
KIZILPINAR MECLİSİ, SATIŞ KARARI ALMAMIŞ
410 ada 9 parsel, 362 ada 15 parsel, 790 ada 2 parsel, 808 ada 9 parsel, 136 ada 11 parsel, 139 ada 8 numaralı parsel, 139 ada 9 numaralı parsel, 356 ada 4 numaralı parsel, 364 ada 12 numaralı parsel 385 ada 2 numaralı parsel ve 253 ada 8 numaralı parselde bulunan Kızılpınar Belediyesi hisselerinin satışı konusunda ise komisyon olumlu görüş bildirdi. Belirtilen belediye hisselerinin parsel maliklerine satılması yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Kızılpınar Belediye Başkanlığı’nın belediye mülkiyetindeki 660 ada 4 numaralı parsel ile 833 ada 1 ve 2 numaralı parsellerin Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesi doğrultusunda açık ihale uluslü ile satışına ilişkin talebi görüşüldü. Talep komisyonda oy çokluğu ile kabul edilirken, komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi. 652 ada 17 numaralı parsele ilişkin Kızılpınar Belediyesi tarafından herhangi bir meclis kararı alınmadığı tespit edildiğinden 652 ada 7 numaralı parselin satışı ise komisyon tarafından oy birliği ile reddedildi. Komisyonun red yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

BİR SATIŞ KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Kızılpınar’da 3 parselin kat karşılığı ihale edilmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. 116 ada 7 numaralı parselin satışına ilişkin komisyon Faruk Bal ve Aktaş Güler’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile karar alırken, meclisin tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da üzerindeki tedbir ve icraların kaldırılması şartıyla oy çokluğu ile kabul edildi. 820 ada 1 numaralı parsel ve 847 ada 1 numaralı parselin kat karşılığı ihaleye çıkarılması talebi ise Kızılpınar Belediyesi’nin konuyla ilgili meclis kararının olmadığı gerekçesi ile komisyon tarafından oy birliği ile reddedildi. Komisyonun red yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Kızılpınar Belediyesi’nin 620 ada 3 numaralı parsel, 841 ada 1-2-3-4-5 ve 6 numaralı parsel ve 845 ada 1 ve 5 numaralı parsellere ilişkin satış işlemlerinin yapılması talebi de komisyonda oy birliği ile kabul edildi. İlgili parsellerin satışının gerçekleştirildiği sadece tapu işlemlerinin yapılacağı belirtilirken, komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
VELİKÖY’ÜN TALEBİ KARARA BAĞLANDI
Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise Veliköy Sanayi Bölgesi’nin tüzel kişilik kazanarak Islah OSB olmasının ardından gerçekleştirilen imar planı revizyonu ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı karar verdiği meclis tarafından da kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi