Artık yol katılım payı alınmayacak

Tekirdağ Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Başkanlığından Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 6.02.2013 20:37:00 0
Artık yol katılım payı alınmayacak
YENİ DÖNEMDE ALINMAYACAK
6360 Sayılı 13 ilin Büyükşehir olması ile ilgili kanun çerçevesinde, yol katılım paylarının alınması kararının belediye meclislerine bırakılmasının ardından, Tekirdağ Belediye Meclisi oy birliği ile kanunun yürürlüğü girdiği tarih olan 06.12.2012 tarihinden itibaren alınmamasına karar verdi. Karara göre, 06.12.2012 tarihine kadar tarh işlemleri gerçekleştirilen ve tahakkuk aşamasına gelen paylar kanunen alınacak, 06.12.2012 tarihten itibaren de yeni dönemde alınmayacak.
 
KANUNEN ALMAK ZORUNDAYDIK
Başkan Dalgıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimizde bu konu ile ilgili Sayıştay Raporu önümüze geldi. Ve Sayıştay Raporu doğrultusunda biz bu katılım paylarını kanunen almak zorundaydık. Ancak yeni yasa ile birlikte artık yol katılım paylarının alınıp alınmaması kararı belediye meclislerine bırakıldı. Biz de meclisimizde bu konuyu görüştük ve oy birliği ile bundan sonra alınmamasına karar verdik. Ancak kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar tarh işlemleri gerçekleştirilmiş ve tahakkuk aşamasına gelmiş katılım paylarını kanunen almak durumundayız” dedi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Öte yandan Meclis toplantısında Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurulması kararlaştırılırken Komisyon Üyeliklerine Müzeyyen Gürkan, Meral Özdemir, Levent Gündoğdu, Neşat Erdoğan ve Nilüfer Durmaz oybirliği ile seçilmesine karar verildi. Toplantıda ayrıca birimlerden gelen evraklar görüşülüp karara bağlanırken, bazı evraklarda görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.
 
Marmara Haber Merkezi