Çorlu Belediye Meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Ersan Hasan Toprak’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis t

GÜNDEM 6.02.2013 20:35:00 0
Çorlu Belediye Meclisi toplandı
800 KİŞİLİK TİYATRO SALONU YAPILACAK
Norm kadro esaslarınca boş bulunan kadroların derece ve unvan değişiklikleri Belediye Meclisince yapılan değişikliklerin ardından kabul edildi. 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında kapatılacak olan Yenice Belediyesi Meclisi’nin kadro, derece ve unvan değişikliği ile ilgili madde görüşe sunuldu. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Atakent Sitesi içerisinde bulunun arsaya kat karşılığı inşaat yaptırılabilmesi için encümene yetki verildi. Bu kapsamda yapılacak ticaret merkezi bünyesinde 800 kişilik modern bir konferans – tiyatro salonu yapılacak.
 
İKİNCİ DEFA ÜCRET ALINMAYACAK
Aynı abone grubunda, aynı kişi adına yapılan su aboneliği devir işlemlerinde kaydiye ücretinin alınmaması konusu görüşülerek kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda Çorlu içerisinde ikametgâh değişikliği yapan abonelerden ikinci defa kaydiye ücreti alınmayacak. Çorlu Belediye açık otoparkı üzerinde bulunan ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi tarafından kullanılan işyerinin tahsis süresi üç yıl süreyle uzatıldı. Ayrıca aylık kira ücreti de 50 TL olarak belirlendi. İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu’nun, 26 içkili işyeri açma talebiyle ilgili olarak hazırladığı rapor Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Çengel tarafından okundu. Komisyonun hazırladığı tavsiye niteliğindeki rapor kabul edildi.
 
Marmara Haber Merkezi