2013 son şansımız

Veliköy Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün yapıldı. Belediye Başkanvekili Şahin Büyükkaban’ın başkanlık ettiği toplantıda yönetimine talip çıkmayan Çiftçi Malları

GÜNDEM 5.02.2013 22:07:00 0
2013 son şansımız
Veliköy Belediyesi’nin dün saat 10.00’da gerçekleştirilen Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Belediye Başkanvekili Şahin Büyükkaban başkanlık etti.
 
BELİNDİR TOPLANTIYA KATILMADI
Veliköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan Meclis Toplantısı’na, izinli olan ve şehir dışında bulunan Belediye Başkanı Hanifi Belindir katılmazken, toplantıda tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Hanifi Belindir’in yokluğunda meclise Şahin Büyükkaban başkanlık etti. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantıda, bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  
 
GÖREVE TALİP ÇIKMADI
Veliköy Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk günden maddesinde, Çiftçi Malları Koruma Heyeti ile ilgili yapılan çalışmalar görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Meclis Başkanı Şahin Büyükkaban, “Yıllar önce seçtiğimiz Çiftçi Malları Koruma Heyeti, görevini yapamadığı için yönetim boş kalmıştı. Verdiğimiz ilanlarla göreve yeni talipler aradık fakat herhangi bir talep olmadı. Bu nedenle Çiftçi Malları Koruma Heyeti görevine talep oluncaya kadar, ilerleyen günlerde göreve talep çıkması halinde yeniden aktif etmek üzere bahse konu birimi pasif hale getirmenin uygun olacağını düşündük” dedi. Çiftçi Malları Koruma Heyeti’nin pasif hale getirilmesi meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
PLAN TADİLATI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 485 ada’da plan tadilatı yapılması talebi görüşüldü. Sanayi Kavşağı’nın yanında bulunan ve ‘Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı’ niteliğindeki alan için plan tadilatı yapılmasını talep eden Mehmet Necmettin Tüfekçi, bahse konu alanın plan notlarına ‘Ticaret Alanı’ olarak işlenmesini talep etti. Gündem maddesi, Meclis üyesi Sedet Göral’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar Komisyonu’na havale edildi.   
 
2013 BİZİM SON ŞANSIMIZ
Gündem maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından söz alan meclis üyesi Sedet Göral, “Beldemizde 3 cadde var. Bunlardan biri Sanayi Caddesi’dir. Bu caddemizin bozuk yolları belediyemiz tarafından kilit taşı ile yapıldı. En azından kalan 2 caddemizin sıcak asfalt kaplama ile yapılma imkanı var mı?” diye sordu. ‘2013 yılı bizim son şansımız’ diyen Göral, bahse konu yolların en son 10 yıl önce kilit taşı ile yapıldığına dikkat çekti. Veliköy’de yolların yüzde 95’inin yapıldığını ifade eden Göral, bahse konu 2 caddenin asfaltlanarak, beldeyi Çerkezköy Belediyesi’ne sorunsuz bir şekilde teslim etmeleri gerektiğini kaydetti. 

GÖREV TESLİMİNE KADAR ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılını ‘Asfalt Yılı’ olarak ilan ettiğini söyleyen Şahin Büyükkaban, “Bu yıl Veliköy’de de asfalt ve kilit taşı ile yol yapımı çalışmaları gerçekleştirilecek” dedi. Asfaltın çok pahalı bir malzeme olduğunu söyleyen Büyükkaban, “Bu, asfalt yapılmayacak anlamına gelmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hibe şeklinde asfalt malzemesi alıp serimini belediye olarak biz yapabiliriz. Görev teslimi yapana kadar elimizden gelen hizmeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ