Bankalar 2 gün sinek avlayacak

Finansal krize rağmen kârlılığı devam eden bankaların yargı kararlarına rağmen tüketicilerden aldıkları masraf ve komisyonların 20 milyar TL’ye ulaştığını hesaplayan Tüketici Hakları Dern

GÜNDEM 5.02.2013 18:23:00 0
Bankalar 2 gün sinek avlayacak
Tüketicilerden dosya masrafı, kredi kartı aidatı ve hesap işletim ücreti almaya devam eden bankalara 2 günlük protesto kararı çıktı.
 
TÜKETİCİ HAKLARINDAN PROTESTO KARARI
Tüketici Hakları Derneği tarafından 14–15 Mart tarihlerinde bankalara gitmeme şeklinde protesto kararı alındı. Ayrıca protesto bankaya gitmemekle de sınırla kalmayacak. Tüketiciler 2 gün boyunca bankaların kredi kartlarıyla alışveriş yapmayacak, hiçbir bankadan para çekmeyecek ve hiçbir bankaya para yatırmayacak. Protestonun en geniş katılımla gerçekleşebilmesi için tüm tüketici örgütleri sivil toplum kuruluşları, dernekler, memur ve işçi sendikaları ile meslek örgütleriyle görüşmeler de sürüyor.

BANKALAR TOPLUMU İPOTEK ALTINA ALDI
15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü’nün Türkiye'de hafta olarak kutlandığını söyleyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, “Toplumu adeta ipotek altına alan bankaları bu tarihte protesto etme kararı aldık. Verilmiş mahkeme kararlarını uygulamayan, yasaları hiçe sayan bankalara 14-15 Mart günlerinde gitmeyeceğiz. Ayrıca, bu 2 gün boyunca bankaların kredi kartlarıyla alışveriş yapmayacağız ve hiçbir bankadan para çekmeyeceğiz, hiçbir bankaya para yatırmayacağız” dedi.
 
SİNEK AVLATACAĞIZ
365 gün boyunca tüketici avlayan bankalara bu eylemle iki gün sinek avlatacaklarını söyleyen Çakar, tüm tüketicilere, tüketici örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, memur ve işçi sendikaları ile meslek örgütlerine eyleme destek vermelerin çağrısında bulunurken, bu amaçla tüm kurumların kapısını çalacaklarını, eylem gününe kadar geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Marmara Haber Merkezi