Depremsellik çalışmalarına hız verilmeli

İlki, 12 Ocak tarihinde yapılan ve il merkezi ve ilçelerdeki Roman dernek başkanlarının ve temsilcilerinin katılımıyla “Kentsel Dönüşüm Projesi” ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplant

GÜNDEM 28.01.2013 20:47:00 0
Depremsellik çalışmalarına hız verilmeli
MİLLETVEKİLLERİNE SUNULACAK
Toplantıda, ilk toplantıdan bugüne kadar yapılan çalışmalar ve alınan mesafeler değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Ali Yerlikaya ilk toplantıdan bugüne kadar, Tekirdağ’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, kaç tane sosyal konut yapıldığı ve yapılan bu konutların kaç tanesinin roman vatandaşlarımıza verildiğinin tespiti ile üzerinde arsa kaydı olmayan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfında kaydı bulunan roman vatandaşların da bu konutlardan yararlanmaları için yeni ek sosyal konut sayısının tespitini yaptıklarını ve bu çalışmaların önümüzdeki günlerde, Ankara’da Tekirdağ Milletvekillerine de sunulacağını ifade etti.
 
 
OY ÇOKLUĞU İLE UYGULANACAK
Vali Yerlikaya şayet kentsel dönüşüm yapılacak yerin üzerinde arsa, konut mülkiyeti varsa; burada gönüllülük esasına bakılmayacağını ve kanunen ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını, bu çalışmalarla ilgili Belediye Meclisleri ne karar alırsa, bunun oy çokluğu ile uygulanacağını ifade etti.
 
TOPLANTI YAPILACAK
Belediyelerin depremsellikle ilgili çalışmalarına hız vermesi gerektiğini ve yine arıtma tesislerinin vakit kaybetmeksizin kurulması gerektiğini belirten Yerlikaya, 126,5 kilometrelik sahil şeridinin korunup Tekirdağlıların hizmetine sunulması konusundaki görüşünü de paylaştı. Evsel arıtmalarla ilgili sahil bandındaki konutlara 2013 yılının ilk yarısında inceleme yapılacağını ifade eden Yerlikaya, TOKİ Emlak Daire Başkanı ve Kentsel Yenileme Daire Başkanının da katılımı ile bir toplantının yapılacağını söyledi.
 
GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Tekirdağ belediye temsilcisi ile ilçe belediye başkanları, Roman dernek başkan ve temsilcileri görüşlerini dile getirdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Işık, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, belediye başkanları ve temsilcileri ile Roman derneklerinden başkanlar ve temsilciler katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi