Büyük tesisin temeli atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne'de Uzunköprü İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini attı. Eroğlu, çevrenin, temizliğin siyasetinin olamayacağını belirterek, Ergene havz

GÜNDEM 21.01.2013 20:23:00 0
Büyük tesisin temeli atıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, nehir kirliliğini önlemek amacıyla 'Şafak Harekatı' başlattı. Bu çerçevede, Uzunköprü'de yaklaşık 6,5 milyon liraya mal olması beklenen arıtma tesisinin temeli atıldı.
 
ERGENE DAHA TEMİZ BİR HAL ALACAK
Temel atma törenine; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Milletvekili Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, havzayı temizlemek için ilk kez bölgede bir atıksu arıtma tesisi kurulacağını ifade ederek “Uzunköprü ilçesine yapılan atık su arıtma tesisi benim uzmanlık alanımdadır. Buradaki sistem dünyadaki en ileri atık su arıtma teknolojisiyle kurulacak. İleri biyolojik arıtma ile temizlenmiş olan evsel atık sular, Ergene Nehri'ne deşarj edilecektir. Arıtma tesislerinin işletmeye alınmasıyla Ergene Nehri hızla daha temiz bir hal alacaktır. Buradaki sistemi İstanbul Paşaköy deki gibi yüzde 99 temizleme oranına ulaşacaktır" dedi.
 
ŞAFAK HAREKATI
Ergene havzasının tamamını ele alarak eylem planı hazırladıklarını belirten Eroğlu “Bunun adına da 'Şafak Harekatı' adını verdik. Toplam maliyeti 3 milyar liradır. Trakya ve Edirne için bu gereklidir. DSİ'de bunun için bir daire kurduk. Bizzat ben takip ediyorum. Kurulan tesislerin en modern, en ileri olması için çalışıyoruz. Ergene'yi el birliği ile kurtaracağız. Hep birlikte el ele yapacağız. Ergene'yi kurtarmak için söz veriyoruz" şeklinde konuştu. Uzunköprü temeli atılan tesisin 11.12.2013 saat 14.15'e kadar tamamlanacağını kaydeden Bakan Eroğlu, tesisin yapımını üstlenen firmanın sahibi Önder Çeri'yi kürsüye davet ederek, bu tarihte bitirmesi için söz aldı.
 
Marmara Haber Merkezi