Samsunlulardan, Tirit Gecesi

Çerkezköy Samsunlular Derneği tarafından önceki gün saat 19.30’da Güveniş Caddesi’ndeki dernek binasında Tirit Gecesi etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 21.01.2013 20:18:00 0
Samsunlulardan, Tirit Gecesi
,SİYASİLER VE İŞ ADAMLARI
Çerkezköy Samsunlular Dernek Binası’nda gerçekleşen Yöresel Tirit Gecesi’ne Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mikail Ünlü, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir ve Ruhi Özden, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Süleyman Kozuva, ÇTSO eski Meclis Başkanı İsmail Akın, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak ile Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren Samsunlu iş adamları katıldı. 
 
AMAÇ İŞ ADAMLARININ KAYNAŞMASINI SAĞLAMAK
RI KATILDIGecenin açılış konuşmasının yapan Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak, derneğin yaklaşık 5 ay önce kurulduğunu anımsattı. Derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kavlak, Çerkezköy ve Kapaklılı işadamlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kavlak, amaçlarının Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren Samsunlu iş adamlarını bir araya getirerek kaynaşmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
 
DERNEKÇİLİĞİN ÖNEMİ
Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir de, dernekçiliğin önemini vurgulayarak, derneklerin bulundukları bölgeye katkı sağlayacak, değer katacak faaliyetlerde bulunması gerektiğini ifade etti. Demir, örf ve ananeleri yaşatabilmek ve bu güzellikleri gelecek nesillere taşıyabilmenin en önemli yollarından birinin dernekçilik olduğunu belirtti. 
 
MOZAİĞİN PARÇASI
İrfan Demir, Samsunlular Derneklerinin Çerkezköy ve Kapaklı’ya büyük zenginlik kattığını ifade ederek “Derneklerimiz iki ilçemiz için de mozaiğin ayrı birer parçasıdır” dedi. Tekirdağ’dan Vize’ye kadar olan bölgede yaklaşık 50 bin Samsunlunun yaşadığını ifade eden Demir, “Dernekçilik bu vatandaşlarımızın sıkıntıları ile ilgilenmenin ayrı bir yoludur” diye konuştu.   
 
KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİN ÖRNEKLERİ
Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol da, Bafra’nın tütünü, Çarşamba’nın dik topuklu ayakkabıları, Uzunköprü’nün semaverinin kültürel değerlerin birer örneği olduğunu ifade ederek “Dernekçilik, bu gibi değerleri yaşatabilmenin ve gelecek nesillere aktarabilmenin bir yoludur. Dernekler yalnızca oyun oynanan yerler olarak değerlendirilmemeli. Dernekçilik faaliyetlerine gerekli hassasiyet gösterilmeli” diye konuştu.
 
BİRLİK İÇİNDE YAŞAYABİYORLAR
Kapaklı Meclis Üyesi Ruhi Özden de dernekçiliğin büyük bir külfet olduğunu belirtti. Çerkezköy ve Kapaklı gibi yoğun göç alan, ülkenin birçok ilinden gelen vatandaşların dernekçilik faaliyetleri sayesinde birlik ve beraberlik içinde yaşayabildiğini ifade eden Özden, “Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin de bu katkıyı sağlayacağından şüphem yok” diye konuştu. Gecede davetlilere Samsun’un yöresel yemeklerinden olan Gaztiridi ikram edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ