Kozuva kolları sıvadı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının yaklaşan seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Süleyman Kozuva Oda tarafından açıklanan listelerin sinsi planlarla hazırlandığını öne sürerek sa

GÜNDEM 20.01.2013 22:40:00 0
Kozuva kolları sıvadı
BU YAPILAN ÜYEYE SAYGISIZLIKTIR
“Ülkedeki ve Çerkezköy’deki değişim ve gelişimin tersine maalesef Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası kavgalar ve kısır çekişmelerin girdabından kurtulmadı” diyen Başkan Adayı Süleyman Kozuva oda yöneticilerinin erdemden ve etikten uzak bir davranış içinde olduklarını öne sürdü. Kozuva “Çerkezköy’de artan nüfusa paralel olarak esnaf ve sanayici sayısı her geçen gün büyürken maalesef odayı yöneten zihniyetin kafasını kuma gömerek kapalı kapılar ardında sinsi planlar yaparak odanın üye sayısının artmasına rağmen 33 olan meclis üyesi sayısını 24’e düşürdüler. Bu durum bile başlı başına odayı yöneten ve halen yönetmeye talip olanların hesaplarının büyük ön görülerinin ne denli küçük olduğunu gözler önüne sermektedir” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın tarihinin hiçbir döneminde bu denli şeytani planlarla seçime gitmediğinin altını çizen Süleyman Kozuva odanın ve yönetimin düşürüldüğü trajik komik durumdan seçimlerden sonra kurtulacağını ifade etti.
 
HANGİ HESAPLARLA EKARTE EDİLDİ?
Çerkezköy’de ÇTSO yönetimi tarafından 11 olan meslek grubu sayısının 9’a düşürüldüğünü ifade eden Kozuva kendisinin ve arkadaşlarının 4. Grupta toplanmasının tesadüf olmadığını belirtti. 4. grupta 500 kişi yer alırken, 9. Gruba 90 kişinin kilitlendiğini söyleyen Kozuva, “Üç grup 150’nin altında tutuldu. Meslek grupları hangi hesaplarla hangi kriterlere göre dağıtıldı? Bölgedeki diğer odalarda Çorlu ve Tekirdağ’da grup sayıları artarken, her geçen gün esnaf ve sanayici sayısının arttığı ilçemizde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki grubun hangi hesaplarla ekarte edildiğini oda yönetimi Çerkezköy halkına ve üyelere izah etmelidir” dedi.
 
SORUN YARATAN DEĞİL, SORUN ÇÖZEN BİR ODA
Gruplara girmesi kesin olan 9 ismin 4. Grupta toplanmasının arkasında nasıl bir sinsi planın yattığının üyelere izah edilmesi gerektiğini ifade eden Kozuva, “Bizler sorun yaratan bir oda değil, sorun çözen bir oda anlayışı ile esnaf, ticaret erbabı ve sanayicisi ile seçim günü arkadaşlarımla birlikte sarı oy pusulası ile üyelerin huzuruna çıkıp yönetime talip olduğumuzu deklare edeceğiz. Biz sadece belirli bir kesimin değil başta Çerkezköy halkı olmak üzere esnaf ve ticaret erbabının da emrine amade olacağız, alacağımız helal oylarla ÇTSO'daki oyunları bozacağız” dedi.