Vatandaşlar borçlarını taksitlendiriyor

Kapaklı Belediyesi, vatandaşın su borçlarından dolayı mağduriyetlerinin giderilmesi ve belediye gelirlerinin arttırılması amacı ile borçları taksitlendirme kararı almıştı. Kararın alınmasının

GÜNDEM 20.01.2013 22:29:00 0
Vatandaşlar borçlarını taksitlendiriyor
4 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Kapaklı Belediye Meclisi’nde alınan kararla belediye su borcu olan vatandaşların 10 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında başvurmaları halinde borçlarını 10 taksite kadar taksitle ödeyebilecekleri karara bağlanmıştı. Bu kararın meclis tarafından oy birliği ile kabul edilmesinin ardından borcu olan vatandaşlar başvuru için Belediye Su İşleri Müdürlüğüne akın etmeye başladı.
 
“10 TAKSİT OLACAK”
Kapaklı Belediyesi’nin almış olduğu karar neticesinde 500’den fazla su borcu olan vatandaşın borçlarının taksitlendirileceğini belirten Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen “Halkımızın her türlü sorununa çözüm bulmak bizim en temel görevlerimizdendir. Bu düşünceden hareketle vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda bir defaya mahsus olmak üzere ödeme kolaylığı sağladık. Ümit ediyoruz ki aldığımız bu karar neticesinde hem halkımız borcunu ödeyecek, hem de belediyemizin alacaklarının tahsili noktasında daha etkin bir süreç başlatmış olacak. Borcu olan vatandaşlarımız 10 Ocak -28 Şubat tarihlerinde başvurmaları halinde borçlarını 10 ay taksitlendirebilecek. Belediye tarafından başlatılan karar neticesinde yararlanması için belediyemize müracaat etmelerini ve bundan sonraki dönemlerde de vatandaşlarımızın borçlarını zamanında ödemeyerek mağdur olmamalarını istiyoruz” dedi.
 
5-6 YILLIK BORCU OLANLAR VAR
Vatandaşların su borçlarını taksitlendirme için Su İşleri Müdürlüğü’ne akın ettiğini belirten Sekmen “Yaptığımız bu uygulama neticesinde yüzlerce vatandaşımız belediyeye borcunu ödemek için Su İşleri Müdürlüğüne gelip borçlarını taksitlendiriyor. Yaptığımız araştırma neticesinde 5-6 yıllık su borcu olan vatandaşlarımızın olduğunu tespit ettik. Günde ortalama 30 vatandaşımız başvuru yapıyor. Vatandaşlarımız müracaat yaptıktan sonra hemen taksitlendirme işlemleri başlıyor ve bir ay sonra taksitlerini ödemeye başlıyorlar” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi