Projesi olan kadın girişimcilere ilk adım kredisi

Halkbank Kapaklı Şubesi girişimciliği teşvik etmek, istihdamı artırmak ve girişimci ruha sahip kadınların ekonomik hayata katılmalarını desteklemek amacıyla Kredi Garanti Fonu teminatı ile 10 bin -95 bin TL??

EKONOMİ 18.01.2013 00:08:00 0
Projesi olan kadın girişimcilere ilk adım kredisi
Halkbank girişimci kadına kendi işini kurması için ‘İlk adım kredisi’ verecek. Banka 100 bin liraya kadar ulaşan krediyle bin girişimci kadına ulaşmak istiyor.
 
100 BİN TL’YE KADAR KREDİ
Halkbank, yoksul kadınlara kendi işini kurma fırsatını tanımak, “ilk adım”larını sağlam attırmak için destek verecek. ‘İlk adım kredisi’ olarak adlandırılan programda, kadınlar eğitim durumlarına bakılmaksızın desteklenecek. Halkbank ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün ortaklığında sağlanacak kredide kadınlar eğitim ve iş tecrübeleri göz önüne alınarak, “tohum”, “fidan”, “ardıç-çınar” olarak üç gruba ayrılacak. İlkokul mezunu olan kadınlar 10 bin liraya kadar, üniversite mezunu kadınlar ise 100 bin liraya kadar kredi alabilecek.
 
“YÜZDE 95 ORANINDA KREDİ İMKANI SUNACAK”
Kadınları eğitim ve tecrübelerine göre tohum grubu, fidan grubu, ardıç grubu ve çınar grubu olarak belirlediklerini belirten Halkbank Kapaklı Şubesi yetkilileri  “Tohum” grubunda ilkokul mezunu olup, hiç iş tecrübesi bulunmayan kadınlara 10.000 TL’ye kadar kredi  kullandırırken, üniversite mezunu olup, iş tecrübesi olan kadınlara kullandırılacak kredi limiti 100.000 TL’ye kadar yükseliyor. Bu ürünümüzü ülkemizin kadın girişimcilerine hediye ediyor, faaliyetleriyle ülkemizdeki istihdama ve artı değer üretimine doğrudan katkı yapan girişimcilerimizin sayısının hızla artmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
 
“İŞ KURMA FIRSATI VERECEĞİZ”
İlk adım projesi kapsamında en fazla 100 bin TL büyüklüğündeki projelerin değerlendirmeye alınacağını belirten yetkililer, bu projenin yüzde 95’i oranında ise kredi imkanı sunulacağını belirtiler. Halkbank Kapaklı Şubesi yetkilileri bu proje kapsamında bayanları bir arada toplamak için 27 Ocak’ta saat 14.00-17.00 saatleri arasında Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda program gerçekleştireceklerini belirterek “programda hem eğleneceğiz, sohbet edeceğiz ve kendi işini kurmak isteyen bayanlara da iş kurma fırsatı vereceğiz” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi