Kurumlar arası masa tenisi ligi başladı

Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet programında yer alan ve 4 etaptan oluşan Kurumlar Arası Masa Tenisi ligi 1. etap maçları geçtiğimiz günlerde Lüleburgaz Spor Salonunda yapıldı. Toplam 14 takım?

SPOR 16.01.2013 19:32:00 0
Kurumlar arası masa tenisi ligi başladı
 Kırklareliİl Temsilciliği Faaliyet programında yer alan ve 4 etaptan oluşan Kurumlar Arası Masa Tenisi ligi 1. etap maçları geçtiğimiz günlerde Lüleburgaz Spor Salonunda yapıldı.  Toplam 14 takımın mücadele ettiği ligde müsabakalar güzel ve heyecan vericiydi.
 
Ligle ilgili bilgiler veren Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner POLAT turnuva ile ilgili olarak şu bilgileri verdi. Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilciliği olarak Kurumlar Arası masa tenisi İl birinciliği şeklinde başladığımız turnuvaları katılım ve gelen takımların istekleri üzerine lig şekline dönüştürdük. Bu sene 5. sini düzenlediğimiz Kurumlar Arası Masa Tenisi ligine ilimiz merkez ve ilçelerden toplam 14 takım katıldı. İl merkezinden 5 Lüleburgaz’ dan 7, Vize ve Babaeski’ den 1 takım olmak üzere toplam 14 takım ile lig oluşturularak müsabakalar yapıldı. Tek devreli lig şeklinde oynanan müsabakalar 5 maçlık sitemle oynuyorlar. Kurumlar arası lig maçları sonunda dereceye giren takımlar ilimizi Kuruluşlar Türkiye Şampiyonasında temsil edecekler. Bu sene yine istek üzerine bayanlarda da ayrı olarak kurumlar ligi müsabakaları yapacağız. Şu an 4 takımla başladığımız bayanlar ligi için istek olursa ekleme yapabiliriz ben buradan tüm kurumlardaki bayan masa tenisi severlere sesleniyorum. Masa Tenisinin sevilip gelişmesi için büyüklerin salonlar çekilmesi gerekiyor ki bunun en güzel yollarından biri de ilimizdeki çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan daha önceden Masa Tenisi oynayan kişileri salonlara çekmek bu vesile ile sporcu sayılarında artış yakalamaktır. Atalarımızın “Bir toplumu eğitmek istiyorsan dedelerinden başlayacaksın” sözünden feyiz alarak büyükleri salonlara çekerek çocukların bu sporu tanımalarını sağlıyoruz. Ben buradan tüm okul, kurum, kuruluş, fabrika, şirket vb. tük kuruluşlara sesleniyorum Kurumlar Arası Masa Tenisi ligine katılsınlar çok keyif alarak sağlık amaçlıda spor yapmış olacaklar. Kurumlar Arası Masa Tenisi ligimizin 1. etap maçları sonunda Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Lüleburgaz   Özel Esen Tıp Spor, Traker, Halk Bankası ve Ölçüsan A.Ş. yenilgisiz liderliklerini sürdürdüler. Diğer takımlar ise sıralamayı değiştirmek için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam ediyorlar” diye konuştu.