Başbakan kimlerle dans ediyor?

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları tarafından Golden Palas Otel’de kahvaltı düzenlendi.

SİYASET 14.01.2013 23:17:00 0
Başbakan kimlerle dans ediyor?
 Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları tarafından Golden Palas Otel’de kahvaltı düzenlendi.
 
TOPLANTI DÜZENLENDİ
 
Golden Palas Otel’de Pazar günü saat 10.00’da gerçekleşen programa Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu,  İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mülayim Güner ve Ayhan Yaprak, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, ilçe ve belde teşkilatı üyeleri, MHP’li Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Ercan Çelik, MHP’li Veliköy Belediye Meclis Üyesi Hatem Özdemir ile partilerin aileleri katıldı.
 
“ÜLKEMİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR”
 
Programda açılış konuşması gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Kolar programa katılan herkese teşekkür etti. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da “Milliyetçi Hareket Partisi milletine sadakat olan siyasi bir oluşumdur. Milletinin hakkını koruyan ve çiğneyenlere karşı savunan bir anlayışa sahiptir. 1919’da 76 kişi ile Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, işgal altında olan ülkemizi alıp bize bu vatanı emanet etmişti. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ülkemiz bölünmeye gidiyor. Askerimizin başına çuval geçiriyorlar ve bayrağımız yerlerde çiğneniyor. Ancak bu duruma ses çıkartan bile yok. Adana’da cami tahrip ediliyor ve Kuran-ı Kerim yırtılıyor. Camiye giden cemaatten konuşan kişilerin ise sesini kapatmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
 
“BU YOLDA YÜRÜMEMİZ LAZIM”
 
Ülkenin Milliyetçi Hareket Partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu savunan Ordu “Artık bu ülkede milliyetçilerin iktidar olması gerekiyor. Bu da, bizim yapacağımız çalışmalardan gelir. Çünkü milliyetçiler vatan satmaz, kimseye boyun eğmez ve kimseye diz çökmez. Böyle bir yönetimin bizim ülke insanımıza ihtiyaç vardır. Onun için iktidar işlerinde kansere yakalandı dersem bana inanın. Bizim arkadaşlar imanımıza gelen insanları da kucaklayacaktır. Bize düşen Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak bu yolda yürümektir” dedi. 
 
“YALAN YERE YEMİN EDİYORLAR”
 
“Bozkurtun tüyü değişebilir ama bir kemik uğruna huyumuzun asla değişmemesi lazım” diyen Ordu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilk olarak Çerkezköy’deki avlumuzu temizlememiz lazım. Bize düşen görev ilk seçimlerde muhakkak Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerini almaktır. Bugün Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı var. Ne yaptığını herkes biliyor. 400 sefer Mustafa Ordu’nın kendisi hakkında açıklama yaptığını söylüyor. İftira attığımızı düşünüyorsa neden benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuyor. Bu kişiler hakkında  mahkeme köşelerinde ise yalan yemin ettiklerine şahit oldum. Yetmezmiş gibi çocuklarının adını alarak sahte yemin ediyorlar” 
 
“KÖMÜRLER NEREYE GİTTİ?”
 
Milletin vergisi ile toplanan kömürlerin AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın işletmesine döküldüğünü ifade eden Ordu “Biz de parti olarak bu durumu fotoğrafladık ve basına verdik. Biz sadece garibanın kömürünün orada olduğunu ifade ettik. Bu satılmaz yazılan kömürlerin geceleyin başka çuvallara doldurularak satılmadığını nereden bilelim? Ne oldu da o kadar kömür nereye gitti? Bir sürü insana bize cephe aldırdılar. Ben yanlış yapılanları telaffuz ederim. Bu imar kirliliğini ancak düzeltecek olan Milliyetçi Harekat Partisi’dir. Bu milleti kurtarmak için çok iyi mücadele edip anlatmamız lazım. Ben yıllardır bunun mücadelenin içindeyim” ifadesini kullandı. 
 
BU LİMAN HEPİMİZİ ALIR
 
Cumhuriyet Halk Partililere de seslenen Ordu “Liman burada bu liman hepimizi alır. Buyurun gelin ve MHP’de başımızın üstünde yeriniz var. Sizin seçtiğiniz başkanınız ve milletvekiliniz kömür hakkını gasp edenlere ve Bağlık’ta kat vermeyenlere karşı sesini bile çıkarmıyor. Bizim kapımız açık. Gelin hep beraber Milliyetçi Hareket Partisi’ni refaha taşıyalım” dedi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Ordu “Geçtiğimiz günlerde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde basın mensuplarını telefonla arayarak basın gününü kutlamıştım. Bu gün ise kahvaltıda ise çalışan gazetecilerin bayramını kutlamak istedik” diye konuştu.
 
“TERAZİDE BÖLÜCÜLÜK AĞIR BASIYOR”
 
MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan da AK Parti’nin bugün Türk milletini diz çökme noktasına getirdiğini öne sürerek “AK Parti hükümetinin bitme noktasında almış olduğu terör sorununu getirdiği bu safha Türk siyasi tarihine aciziyet abidesi olarak kara leke olarak geçecektir. Yüzyıl önceki İngiliz işbirlikçisi Hürriyet ve ihtilafçılar ile bugünkü AK Parti’nin hiçbir farkı yoktur. AK Parti terörle mücadelede devleti getirdiği bu nokta itibari ile Erzurum ve Sivas kongreleri ile alınan kararların hilafına devleti ve milleti küçültme teşebbüsüne getirmiştir. Terörle mücadelede AK Parti’nin terazisinin bir kefesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, bir kefesinde pkk vardır ve pkk ağır basmaktadır. Bir kefesinde birlik, bütünlük, kardeşlik, bir kefesinde bölücülük ve ırkçılık vardır. Maalesef bölücülük ve ırkçılık bu terazide ağır basmaktadır” ifadesini kullandı. 
 
“ŞEREFSİZ KİMDİR?”
 
AK Parti’nin terörle mücadeleden vazgeçtiğini, önce müzakere etmeye başladığını ve şimdi de terörle mütareke dönemine getirdiğini öne süren Kaplan, “Bütün bunları yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2010 yılında Kayseri’de “Bizim dört kez bunlarla bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar bunun hesabını her yerde vereceklerdir. Biz bugüne kadar AKP hükümeti olarak iktidar olarak terör örgütü ile hiçbir zaman masaya oturmadık, hiçbir zaman da oturmayacağız. Bizim felsefemizde bizim anlayışımızda böyle bir şey olamaz” demiştir. İmralı canisi ile görüşmeler ve pazarlıklar açıkça ortaya çıktığına göre şimdi soruyoruz. Şerefsiz kimdir, şerefsizlik kimin payına ve hanesine dönüşmektedir?” dedi.
 
“BAŞBAKAN KİMLER DANS ETMEKTEDİR”
 
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı İmralı’ya böcekler mi götürmektedir” diye soran Kaplan “ Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ın dinlenmesi gibi önemli milli güvenlik zafiyetinin oluştuğu, bir takım bilgilerin bir takım devletlerin elinde olabileceği yorumlarının yapıldığı bir süreçte acaba Başbakan’ı İmralı’ya götüren hangi mecburiyet, hangi mahkumiyet, hangi bilgi ve zaaflardır. Kimler bu süreci dayatmaktadır? Kimin elinde ne kozlar vardır? Nerelere ne sözler verilmiştir? Yapılmak istenen nedir? Başbakanlık arzusu ile yanıp tutuşan Başbakan kimlerle dans etmektedir? Şark meselesi adı altında Sevr’i dayatanlara karşı milletimiz bir mücadele sürdürmüş ve bu mücadele neticesinde Anadolu’yu küçülmek isteyenlere karşı halk zafer kazanmıştır. Bugün bu oyunun bir perdesiyle, Kürt kökenli insanlarımızı milletimizden, devletimizden kopartma çabasıyla son hamle yapmaktadır. Sevr’de büyük Kürdistan adı altında devletimizi parçalama senaryolarını başarıya ulaştıramayanlar, bugün siyasal çözüm adı altında “ Analar ağlamasın” adı altında maalesef kürt kökenli insanlarımızı devletimizden, milletimizden kopartmak istemektedirler” diye konuştu.
 
“AK PARTİ İSTİFA ETMELİDİR”
 
AK Parti’nin taşra teşkilatlarında siyaset yapan memleket sevdalısı vatandaşların açık basiretsizlik karşısında siyasi tutumlarını gözden geçirmek zorunda olduğunu belirten Kaplan “AK Parti eli ile millet arasında sokulan ve prim verilen etnik bozgunculuğun Türk milletini çok daha ağır bedeller ödeyeceği bir süreç ile kaşı karşıya bırakacağı açıktır. Bu yok oluşa dur demek için istifa yeterlidir. AK Parti’ye bugüne kadar çeşitli gerekçeler ile oy vermiş vatandaşımız milletimizin geleceğini topyekün ipotek altına alacak bu gidişe dur demelidir. Bu sefil gidişata dur diyebilmek için önümüzdeki mahalli ve genel seçimler son virajdadır. Milletimiz mukadderatını avuçlarının içine almalıdır ve bu sefil teşebbüsü tarumar etmelidir” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ
 
Konuşmaların ardından basın mensupları ile partililer hep birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltının ardından Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı ve Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü anına basın mensuplarına çeşitli hediyeler verildi. Hediye takdimi sırasında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol” Türkiye’de gazeteci olmak çok zor. İşlerini zor yapan basın mensupları var, bir de bu işin kolayına kaçan gazeteciler var. Ulusal basından yana sıkıntılarımız var. Geçtiğimiz günlerde şehit polisler için bir köşe yazan yazarın “ Alçakça katledildiler” sözünü tepkiyle karşılıyorum. Yerel gazetecilerimiz alın teri ile bu işi yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi