Dereağzı Mahallesi’ne cami yapılacak

Marmaraereğlisi ilçesi Dereağzı mahallesinde ikamet eden vatandaşların belediyeye yapmış olduğu müracaatlar ve yoğun talepleri sonucu, özellikle yaz aylarında artan nüfus nedeni ile cami alanı imar planlama ve

GÜNDEM 14.01.2013 22:32:00 0
Dereağzı Mahallesi’ne cami yapılacak
 Marmaraereğlisi ilçesi Dereağzı mahallesinde ikamet eden vatandaşların belediyeye yapmış olduğu müracaatlar ve yoğun talepleri sonucu, özellikle yaz aylarında artan nüfus nedeni ile cami alanı imar planlama ve projelendirme çalışmalarına hız verildi.
 
KEŞİF BEDELİ 1 MİLYON TL
 
Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından devam etmekte olan 1/5000´lik imar planı çalışmaları sırasında Belediye İmar Komisyonu ve meclis üyelerini çalışmaları ile Yiğen 2 Sitesi´nde bulunan alana Elit Villlarının bulunduğu alana ve Yiğen 1 Sitesi karşısında bulunan (E84 karayolu üzeri)alana cami yapmak üzere plan çalışmaları devam ediyor. Marmaraereğlisi Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada “Yazlık sitelerin ve bütün yıl ikamet edilen konutların yoğun olarak bulunduğu Yeğen 2 sitesi civarı cami alanın projesi de kurumumuzca tamamlanmıştır. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 2013 yılı nisan ayı içinde yapımına başlanarak, bir yıl içinde bitirilmesi planlanmaktadır. Alt katta 550 kişi, mahvel katta 100 kişi; toplamda kapalı alanda 650 kişinin, açık alanda 350 kişinin ibadet yapabileceği şekilde planlanmıştır. Projenin keşif bedeli 1 milyon TL’dir” denildi.
 
Marmara Haber Merkezi