Çerkezköy Adliyesi yeniden gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, genel kurulda Çerkezköy Adliyesini yeni gündeme taşıdı.

GÜNDEM 12.01.2013 00:36:00 0
Çerkezköy Adliyesi yeniden gündemde
 Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, genel kurulda Çerkezköy Adliyesini yeni gündeme taşıdı.
 
ADLİYEYİ YENİDEN GÜNDEME TAŞIDI
 
Ekim ayında yaşanan sel felaketinde Çerkezköy Adliyesi’nde önemli ölçüde zarar meydana geldiğini söyleyen Köprülü, “Ödenek yetersizliğinden dolayı tamamlanamadığı için Hükümet binasının alt katlarında hizmet veren adliye binasını su bastı ve burada 6 bin dosya hamur hâline dönüştü. Adliye faaliyetleri durdu, mahkemelerde duruşmalar yapılamıyor. Ancak buradaki aksaklıkların giderilmesi usulü dosyaların çamaşır gibi iplere serilmesi ve kurutulması faaliyetiyle giderilmeye çalışıldı” diyerek Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e Çerkezköy’de yaşanan, adliyede yaşanan bu sıkıntıyı gidermek için bakanlık olarak bir girişimlerinin olup olmayacağını, artı bir kaynak ya da personeli bu konuda ayırmayı düşünüp düşünmediklerini sordu.
 
ÇERKEZKÖY ADLİYESİNİ SORDU
 
Çerkezköy’de yaşanan sel baskınının sadece adliyeye dönük bir afet olmadığını, o bölgede birçok birimin de bundan mağdur olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin de “Dosyaların da tellere asılarak kurutulmasının alternatif bir yöntemini bulduğumuzda beraberce onu tartışırız ama Çerkezköy Adliyemizin şartlarının iyileştirilmesi ve kendisine yakışır bir adliye yapılması noktasında çalışmalar belli bir mesafe almıştır. Bununla ilgili arsa tahsisi yapılmıştır, proje çalışması yapılmaktadır. En kısa sürede inşallah ihalesi yapılıp Çerkezköy’e yakışır bir adliye sarayını hizmete açmak programımızda vardır” dedi. Bunun üzerine konuşan Milletvekili Köprülü de “Binanın yarısı oldu zaten. Yanlış söylüyorsunuz. İhale falan bitti” dedi. Bakan Ergin’in ilçeleri karıştırmış olabileceğini söyleyen Köprülü “Ben Çerkezköy Adliyesini sordum ama siz Çorlu Adliyesiyle ilgili durumu bana anlattınız. Çerkezköy Adliyesinin, özellikle sel baskınından sonra dosyaların durumu ve adliye hizmetlerinin tıkanmasıyla ilgili olarak bir önleminiz var mıdır? Bu vesileyle, yılan hikayesine dönen Çorlu Adliyesini de tekrardan sorayım. Biliyorsunuz iki kez proje iptal oldu, devamında yüz binlerce lira para harcandı ama ancak Çorlu’ya adliye konusunda şu an için bir çivi dahi çakılmadı. Çorlu’ya adliye binasını da ne zaman yapıp tamamlamayı düşünüyorsunuz?” dedi.
 
EN KISA SÜREDE İHALE EDİLECEK
 
Emre Köprülü’ye cevap veren Bakan Ergin “Çorlu Adliye Sarayıyla ilgili olarak, ilk planlanan yerde adliye sarayı yapılması hâlinde otopark sorunu yaşanacağı şeklinde şikâyetler geldi. Daha geniş bir mekânda, daha geniş bir arsa üzerine ve daha rahat bir proje tatbik edilebileceği müracaatı gelince, bu defa, bu arsa üzerine proje işlemleri başlatıldı ve projesi bitmek üzere, en kısa sürede ihale edilecek. Bunu da bilgilerinize aktarayım” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi