“Işığım ol” start aldı

Hayrabolu Belediye Başkanlığı destekli, Hayrabolu İlköğretim Okulu tarafından başlatılan kitap toplama kampanyası “Işığım Ol” start aldı.

GÜNDEM 11.01.2013 23:42:00 0
“Işığım ol” start aldı
 Hayrabolu Belediye Başkanlığı destekli, Hayrabolu İlköğretim Okulu tarafından başlatılan kitap toplama kampanyası “Işığım Ol” start aldı.
 
START ALDI
 
Belediye Başkanlığı Meclis salonunda kampanyanın tanıtımını yapan Hayrabolu İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Çelebi, kampanya ile amaçlarının öğrencileri okullarında oluşturulacak kampanya ile okumaya teşvik etmeyi hedeflediklerini belirterek “Kampanyamızın amacı bilgi çağının gereksinimi olan yeni nesilleri aydınlık yarınlara ulaştıran, değişen gelişen dünyanın olmazsa olmazı okuma kültürünü tüm öğrencilerimize aşılamayı istiyoruz. Proje kapsamında Hayrabolu Belediyesi ile iş birliğine gidilerek belediye hizmet binasının önünde açacağımız kitap toplama noktası oluşturarak, halkımızın elinde b ulunan kullanılmayan roman, hikaye, test kitapları, soru bankaları, kaynak kitaplar, sözlük, atlas, dergi gibi her türlü kitaplarını “Işığım Ol” kitap toplama noktasına, okulumuza ve diğer okullarımıza bağışlamalarını bekliyoruz” dedi.
 
İLÇE GENELİNE YAYALIM
 
Belediye Başkanı Hasan İrtem de “Ben bu projeyi çok önemsiyorum. “Işığım Ol” kitap toplama kampanyasının hem paydaşı, hem de sorumlu bir insan olarak her türlü desteği yapacağımı belirtmek istiyorum. Bunu sadece iki kampanya paydaşı olarak değil, tüm okullara, ilçemize yayalım. Derneklerimiz, muhtarlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele verip çocuklarımızı kitapla buluşturalım. Buluşturduğumuz gibi, o körpecik beyinlere kitap okuma alışkanlığı kazandıralım. Ben özellikle anne ve babalarımıza örnek olmalarını, akşam saatlerinde ailelerin belli bir saatini kitap okumaya ayırmalarını, kitap okuma kampanyasına özellikle anne ve babalarında desteklerini alalım. Kitap okumayı ilçe geneline yayalım” diye konuştu.
 
ÇOCUĞUN GELEK YILLARINA DA YANSIYACAK
 
Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Tamer Orhan da kitap okuma alışkanlığının çocuklara küçük yaşlarda kazandırılmasının, çocuğun gelecek yıllarına da yansıyacağını ifade ederek “Bu kampanyamızı çok beğendim. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanlığımıza da bizzat teşekkür ediyorum. Öncelikle ben bu kampanyayı sadece iki paydaş arasında kalmayıp tüm okullarımızı bu sürece dahil etmek istiyorum. Biz zaman zaman Kaymakamlık olarak okullarımızın bu tür kitap okuma kampanyalarına destek oluyoruz. Ancak Hayrabolu İlköğretim Okulumuzun hazırladığı “Işığım ol” kitap toplama kampanyasında her türlü okunmuş kitaplarımızı bu kampanyaya bağışlayalım. İhtiyaç olan kitapların tasnif çalışmalarını yapacak olan değerlendirme kurulumuz toplanan ihtiyaçları öncelikle Hayrabolu İlköğretim Okulumuza kütüphane olarak öncelikle kazandıralım. Ancak kitap tasnif çalışmalarından sonra okullarımızın ilk ve orta öğretim bölümlerine göre çocukların yaş kategorileri göz önünde bulundurarak bağışlanan kitapları dağıtırız. Biz toplanacak kullanılmayan ve hurda durumunda bulunan kitap ve dergileri toplayarak, geri dönüşümden yararlanarak elde edilecek gelirle de yeni kitaplar alarak bunları okullarımıza kazandıralım. Kampanyaya kitap bağışında bulunmak isteyen hayırseverlerimiz dilerlerse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 500 kitap listesindeki, kitaplardan da alabilirler” şeklinde konuştu.
 
1 NİSAN’DA SONA ERECEK
 
“Işığım Ol “ kampanyasının 1 Nisan 2013 tarihinde sona ereceği, destek veren kurum ve vatandaşlara ödüllerinde verileceği ifade edildi. “Işığım Ol” kitap toplama kampanyasının tanıtım toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Aziz Şatana, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ