HEMA Endüstri’den bin kişiye istihdam

Mercedes-Benz'in Düsseldorf'ta bulunan hidrolik direksiyon fabrikasını satın alan HEMA Endüstri yılsonunda Çerkezköy’deki fabrikasında imalatı 4’e katlayacak.

EKONOMİ 8.01.2013 20:24:00 0
HEMA Endüstri’den bin kişiye istihdam
 Mercedes-Benz'in Düsseldorf'ta bulunan hidrolik direksiyon fabrikasını satın alan HEMA Endüstri yılsonunda Çerkezköy’deki fabrikasında imalatı 4’e katlayacak.
 
HİDROLİK DİREKSİYON FABRİKASINI DEVRALDI
 
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hema Endüstri, Düsseldorf’taki Mercedes-Benz'e ait hidrolik direksiyon fabrikasını satın aldı. HEMA Endüstri, bu fabrikaya ait makineleri Türkiye'ye getirerek yeni bir üretim sahasını devreye alacak. Montajı 6 ay içinde tamamlanacak olan fabrika, 70 milyon Euro yatırımla, 2013 sonunda Çerkezköy'de üretime başlamış olacak. Otomotiv devi Mercedes-Benz ile ticari araçlarda üretim ve satın alma anlaşması yapan Hema Endüstri, Benz'in Almanya Düsseldorf'ta faaliyetini yürüten ve ThysenKrupp tarafından yönetilen direksiyon fabrikasını devraldı.
 
ÜRETİM 150 BİNE ÇIKACAK
 
Anlaşma gereği Hema Endüstri, fabrikanın makine ve ekipmanlarını Çerkezköy'e getirecek yılsonu itibarı ile üretime başlayacak. HEMA Endüstri böylelikle hidrolik direksiyon sistemleri üretim kapasitesini 50 binden 150 bine çıkaracak. HEMA Endüstri bu yatırımın ardından Çerkezköy’deki fabrikasında bin kişilik ek istihdam yaratacak. Dusseldorf’ta faaliyet gösteren  ThysenKrupp tarafından yönetilen fabrikadaki makinaların sökülme çalışmalarının 2013 Ocak ayında başlaması ve montajının tamamlanmasının ardından üretim 2013 sonlarında başlaması planlanıyor.
 
BİN KİŞİLİK İSTİHDAM YARATACAK
 
Çerkezköy’deki fabrikada 2013 sonlarında üretimin başlaması ile birlikte kapasitesinde önemli bir artış elde edilecek. Anlaşma ile Çerkezköy’deki HEMA Endüstrinin üretiminin 4 kat artması, kamyonların maliyetlerinin küçülmesi hedefleniyor. Firma yetkilileri ayrıca üretime geçilmesi planlanan 2013 yılında bin kişilik istihdama ihtiyaç duyacaklarını belirttiler. HEMA Endüstri tarafından yapılan satın almanın 70 Milyon Euro’luk bir yatırım olduğu belirtilirken, Mercedes'e yapılacak direksiyon ihracatından elde edilecek gelirin 2015 sonucunda 50 milyon Euro’yu bulması hedefleniyor.
 
Marmara Haber Merkezi