Köprülü'den Bakan Eroğlu'na 'Ceza' sorusu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Malkara’ya bağlı Bağpınar Köyü'nde, orman yangınına müdahale etmedikleri gerekçesiyle 38 kişiye 270'şer lira idari para cezası kesildiğini belirterek, bu tra

SİYASET 6.01.2013 19:43:00 0
Köprülü
 CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Malkara’ya bağlı Bağpınar Köyü'nde, orman yangınına müdahale etmedikleri gerekçesiyle 38 kişiye 270'şer lira idari para cezası kesildiğini belirterek, bu traji komik olayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi.
 
Türkiye'de sadece Ak Parti hükümeti döneminde görülebilecek traji komik bir olay yaşandığını belirten Emre Köprülü, Malkara Bağpınar köyünde Eylül ayında çıkan yangında, köylülere yangına gitmediği gerekçesiyle ceza kesildiğini hatırlattı.
 
TRAJİKOM,K BİR OLAY
 
Ceza kesilenler arasında görme engelli bir kişinin, yangın sırasında ameliyatta olduğu söylenen köyün imamının, vatani görevini yapan bir askerin olmasının köylüleri çileden çıkardığını belirten Köprülü, "Yangını görür görmez itfaiye ekiplerine haber verdiklerini, gelen ekipleri kendilerinin yangın alanına götürdüklerini söyleyen köylüler, cezaların kesilmesine tepki göstermişlerdir. Ormanların korunması, yangınla mücadelede politikalar oluşturmak, bunlarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik politika ve stratejiler belirlemekle görevli bakanlık kendi yetersizliğinin faturasını vatandaşa kesmiştir. Haksızlığa uğrayan Malkaralı köylülerimizin bu mağduriyeti derhal giderilmeli kesilen bu cezalar iptal edilmelidir" dedi.
 
BAKAN EROĞLU’NA SORDU
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanıtlaması için Tbmm'ye 4 soruluk bir önerge verdi. Köprülü önergesinde “Ülkedeki ve bölgedeki orman yangınları ile ilgili gerekli tedbirleri almak, müdahaleyi yapmak sizin göreviniz iken; görme engelli vatandaşa, yangın esnasında vatani görevini yapmakta olan askere ve bununla beraber 40'a yakın vatandaşımıza ceza kesildiği doğru mudur? Bunun gerekçesi nedir? Ceza ile ilgili işlem yapılırken, gerekli inceleme kim tarafından yapılmış ve neye göre belirlenmiştir? Haksızlığa uğradığını düşünen ve bunu belgelendiren Bağpınarı köyündeki vatandaşlarımızın bu cezalarının iptal edilmesi için herhangi bir işlem yapacak mısınız? Orman yangınlarına müdahale etmek öncelikli olarak vatandaşlarımızın vergileri ile kurulan ve bu vergilerle faaliyet yürüten Bakanlığınızın görev alanında iken; aralarında görme engelliler ile askerlik görevini yapanlarda dahil tüm köy halkına ceza keserek kendi yetersizliğinizi vatandaşın üzerine yıkmayı doğru bir politika olarak değerlendiriyor musunuz?” sorularını sordu.
 
Marmara Haber Merkezi