İşyerlerine güvenlik kamerası zorunluluğu

Çorlu Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını önceki gün Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 4.01.2013 08:04:00 0
İşyerlerine güvenlik kamerası zorunluluğu
Çorlu Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını önceki gün Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirdi.
 
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
 
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçen meclis üyeleri gündem maddelerinin yanı sıra ilave gündem maddelerini de görüştüler.  Belediyenin gelir ve gider hesaplarının incelenmesi için Denetim Komisyonu oluşturulmasına ve yapılan gizli oylama sonucunda bu komisyonda Belediye Meclis Üyeleri; Yüksel Topçu, Aynet Buyan ve Semanur Özay’ın görevlendirilmesine karar verildi.
 
BAŞKAN BAYSAN’A YETKİ VERİLDİ
 
Çorlu Belediyesi bünyesinde 2012 yılında sözleşmeli olarak çalıştırılan 28 personelin 2013 yılında da çalıştırılmasına karar verilirken, bu personelin maaşları da belirlendi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Zabıta ve İtfaiye Müdürlüklerinde fiilen çalışan personelin ek mesai ücretleri tespit edildi. 2013 yılında geçici işçi çalıştırılması için vize alınması konusunun görüşülerek kabul edildiği toplantıda, Çorlu Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yapılması planlanan kent güvenlik sistemi hakkında protokol imzalanmak üzere Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a yetki verildi.
 
GÜVENLİK KAMERASI ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
 
İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından ilgili yönetmelik maddesi gereğince, toptancı halinde faaliyet gösteren esnaftan alınacak teminat miktarı tespit edilerek karara bağlandı. Meclis toplantısının bir sonraki maddesinde de Çorlu Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine ruhsat talebinde bulunacak umuma açık istirahat - eğlence yerleri ve ana caddeler üzerinde bulunan alışveriş merkezlerinde güvenlik amaçlı kamera sistemi bulundurma zorunluluğu getirilmesi yönünde karar alındı. Aynı kapsamda bulunan ruhsatlı işyerlerinin de söz konusu kamera sistemini kurma zorunluluğu getirilmesine karar verildi. Mezarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere mülkiyeti Hazineye ait parsellerin Çorlu Belediyesi’ne tahsisinin talep edilmesine karar verilirken, bir sonraki gündem maddesinde de Çorlu sınırları içerisinde uygulama yapılan yerlere sokak ismi verilmesi ve sokak adlarının mahallelerine göre güncellenmesi görüşülerek, söz konusu işlemin Sokak ve Cadde İsimleri Komisyonunca yürütülmesine karar verildi. Toplantıda imar komisyonunun raporları da görüşülürken, komisyonun tavsiye niteliğindeki kararları meclis tarafından kabul edildi. Omurtak Caddesi’nde içkili işyeri açma talebiyle ilgili gündem maddesi, görüşülmek üzere komisyona havale edildi.
 
KADIN-ERKEK EŞİTLİK KOMİSYONU KURULDU
 
Çorlu Belediye Meclisi bünyesinde Kadın-Erkek eşitliği komisyonu kurulmasına karar verildi. Söz konusu komisyonda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Meclis Üyeleri; Fatma Gürel, Evren Özmen Uludağ, Sibel Sezer Deveci, Handan Var ve Semanur Özay’ın görev yapmasına karar verildi.
 
BELEDİYEDEN EMNİYETE 10 ARAÇ
 
Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Çorlu Emniyet Müdürlüğü’nün araç sayısının yetersiz olması sebebiyle Çorlu Belediyesi’ne yapmış oldukları talep Belediye meclisince değerlendirildi. Söz konusu talep doğrultusunda 10 adet binek aracın 18 ay süreyle kiralanarak Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine ve bu araçlara günlük 10’ar litre yakıt verilmesine karar verildi.
 
Marmara Haber Merkezi