Trafikte yeni dönem başladı

Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında Çerkezköy’de “trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi” alan 3’ü amir toplam 18 polis memuruna sertifikaları dün düzenlenen törenle verildi.

GÜNDEM 31.12.2012 20:36:00 0
Trafikte yeni dönem başladı
 Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında Çerkezköy’de “trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi” alan 3’ü amir toplam 18 polis memuruna sertifikaları dün düzenlenen törenle verildi.  
 
1 Ocak 2013 itibari ile yürürlüğe giren uygulama ile trafik kurallarını ihlal edenlere artık trafik polislerinin yanı sıra önleyici hizmet, asayiş ile polis merkezlerinde görevli polis ekiplerine de ceza kesme yetkisi verildi.
 
BÜGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI
 
 1 Ocak tarihinden itibaren trafik kurallarına uymayanlar karşılarında sadece trafik polislerini değil tüm görevli polisleri bulabilecekler. Çerkezköy İlçe Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni çalışması ile karakol ve asayiş birimlerinde görev yapan tüm polisler, trafik polisleri gibi bazı kural ihlallerinde trafik cezası kesmeye yetkili olacak. Bu çalışma ile birlikte trafikte yeni bir dönem başlamış oldu. 
 
EĞİTİM TAMAMLANDI
 
Çerkezköy’de 3’ü amir toplam 18 polis memuruna tespit tutanağı düzenlenecek ihlaller, tutanak düzenleme esasları ve sürücülerle iletişim konularında eğitim verildi. Eğitimin ardından polis memurları için dün saat 15.00’da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sertifika töreni düzenlendi
 
TESPİT TUTANAĞI YETKİSİ VERİLDİ
 
Düzenlenen törende konuşama yapan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Necmi Arpacı, trafik ekipleri dışındaki ekiplere de trafik kural ihlali tespit tutanağı tanzim etme yetkisi verildiğini belirtti. Bu sertifikayı alan personelin, dışarıda gördüğü trafik ihlallerine tanzim tutanağı hazırlayabileceğini ifade eden Arpacı “Yani ışık ihlali, emniyet kemeri takmama, engelli park cezaları, çift sıra parklar, trafikte cep telefonu ile konuşanları tespit ettikleri zaman ceza kesebilecekler. Ekiplerin, cezaları yazdıktan sonra üç gün içinde gerekli dokümanları trafik ekiplerine teslim etmeleri gerekiyor” dedi.
 
“YETKİ SAHİBİ OLDULAR”
 
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu da polislerin eğitimleri başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade ederek “Bu eğitimlerin ardından trafikte ceza tanzimi yönünde yetki sahibi oldular. Sorumluluk bilinci içinde yetkilerini kullanacaklarına inanıyorum. Arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu, polislere 3’ü amir 18 polise tespit tutanaklarını ve sertifikalarını teslim etti.
 
Marmara Haber Merkezi