İşyerlerine kamera zorunluluğu

Babaeski Belediye Başkanlığı Aralık ayı meclisinde önemli bir karara imza attı.

GÜNDEM 30.12.2012 20:38:00 0
İşyerlerine kamera zorunluluğu
 Babaeski Belediye Başkanlığı Aralık ayı meclisinde önemli bir karara imza attı.
 
14 Aralık’tan itibaren ilçe merkezinde yeni başlayacak olan binalara güvenlik kamerası sistemi zorunlu hale getirildi. Bu hizmeti yerine getirmeyen mütahitlere, ev yapmak isteyen şahıslara inşaat ruhsatı ve oturma izni verilmeyecek.
 
GÜVENLİK SİSTEMİNİ ZORUNLU HALE GETİRDİK
 
Belediye Başkanı Av.Abdullah Hacı alınan kararla ilçede az sayıda olan asayiş olaylarının daha da azalacağını belirterek “Babaeskimiz Trakya’da asayiş olaylarının en az yaşandığı ilçelerimizden bir tanesidir. Fakat ilçemizde son zamanlarda artan göç sayısı ve ilçe emniyet müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak çalışmalarda ilçemizde küçük çaplı hırsızlıklar, inşaatlardan malzeme çalınması, evlerden ayakkabı, ziynet eşyalarının çalınması gibi bir takım asayiş olaylarının geçmişe göre artmaya başladığı gözlemlenmiştir. Biz de gelecekte daha büyük hırsızlıkların, asayiş olaylarının ilçemizde yaşanmaması için güvenlik sistemi montajını zorunlu hale getirdik” dedi.
 
CAYDIRICI ÖZELLİK TAŞIYOR
 
Bundan sonra Babaeski’de yeni yapılacak binalarda daha ruhsat aşamasında binanın çevresini kamera sistemi ile donatılacağını ifade eden Hacı “Bu şekilde hem inşaat sürecinde binadan herhangi bir malzeme çalınmayacak, herhangi bir asayiş olayı meydana gelmeyecek, hem de bina tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile evlerinde oturabilecekler. Avrupa ülkelerinin çoğunda bu şekilde uygulamalara yer verilirken bizde güvenlik sistemlerine gereken önem verilmemektedir. Küçük maliyetleri gözümüzde büyüterek daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalmaktayız. Oysa artık güvenlik sistemleri eskisi gibi pahalı değil. Her binamızı güvenlik sistemleri ile donatırsak hem emniyet görevlilerimiz sorunların çözümünde suçlulara çok kısa sürede ulaşabilecekler hem de asayiş olayları en aza inecektir. Çünkü güvenlik sistemleri caydırıcılık teşkil etmektedir. Ben bu uygulamamızın ilçemize çok faydalı olacağına inanıyorum. Babaeski Belediyesi örnek çalışmalara imza atmaya devam edecektir” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi