Pazaryeri projesinin sözleşmesi imzalandı

Keşan Belediyesi tarafından yapılan ve 50 bin 935 metrekarelik alana sahip olan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin sözleşmesi, önceki gün geniş katılımlı törenle imzalandı.

GÜNDEM 28.12.2012 21:19:00 0
Pazaryeri projesinin sözleşmesi imzalandı
 Keşan Belediyesi tarafından yapılan ve 50 bin 935 metrekarelik alana sahip olan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin sözleşmesi, önceki gün geniş katılımlı törenle imzalandı.
İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Saat 14.00’te Köşk Düğün Salonu’nda başlayan imza törenine Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri,sivil toplum örgütleri temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri,mahalle ve köy muhtarları ile Keşanlı esnaf , vatandaşlar ile basın mensupları ve %93 hissesi Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’da bulunan Maktaş Makine ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi adına Abdurrahman Gündüz ve Alkan İnşaat İş Ortaklığı adına da Orhan Alkan katıldı.
 30 MİLYON TL’LİK KREDİMİZ ÇIKTI
Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, “5 yıldır bu proje ile ilgili çalışıyoruz. Öncelikle esnaf odalarımızla görüş birliğine vardık. 1990’lı yıllardan bu yana hemen her seçimlerde her aday ve siyasi partinin programlarında Pazaryeri Projesi vardı. Kendi projemiz olduğu için İller Bankası ile kredi görüşmelerine başladık. 15 Mayıs 2012’de 30 Milyon TL’lik kredimiz çıktı. Büyük meblağlar tutan bu kredinin projenin ihale hazırlıkları en hızlı yapsanız iki ay sürer. 50 günde Kamu İhale Kurumu’na verdikten sonra 50 gün de bekleme süresi vardır. 2012 yılı Ekim ayı sonunda ihalemizi yaptık” dedi.
ESNAF ALIŞVERİŞ MERKEZİ
Bu projenin sadece bir pazaryeri projesi olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Özcan “ Ben buna Esnaf Alışveriş Merkezi diyorum. Ticari hayatımızın her geçen gün şekli değişmekte. Ana yol boylarında yabancı sermaye destekli büyük alışveriş merkezleri olmaktadır. Buradaki esnafımızın ayağından müşteriler oralara kaymaktadır. Bu projenin Keşan’ın ticari hayatında önemli bir rol oynayacağı kanaatindeyim. Tabi ki inşaatı sırasında daha önce haftanın 6 günü kepenk kaldıran esnaflarımızla görüştük. Yeni oluşumda bazı sancılar olabilir. Ama bunu elbirliğiyle en az sıkıntıyla atlatarak inşaat dönemini bitirmeye gayret edeceğiz” dedi.
ULUSLAR ARASI BİR PROJE
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan bugün Keşan için önemli bir gün olduğunu ifade ederek “Bu proje gerçekten Mega bir proje. İstanbul hariç tüm Trakya’da bugüne kadar İller Bankası tarafından kredilendirilmiş en büyük proje bu proje. Projenin bir bu yönü var. Bir de çok daha önemli bir yönü var. Keşan, İpsala Enez’in başkentidir. Keşan yaklaşık 840 esnafın kepenk açabileceği bir projeyi kazandırarak bu başkent özelliğini, cazibe merkezi özelliğini bir kez daha koruyor. Bu proje sadece ulusal bir proje değil uluslar arası bir proje” dedi.
İMZALAR ATILDI
Konuşmaların ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Maktaş Makine ve Elektrik A.Ş.adına Abdurrahman Gündüz ve Alkan İnşaat adına da Orhan Alkan tarafından sözleşmenin imzalanması ile tören sona erdi. İmza töreninin ardından törene katılanlar Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve firma yetkililerini tek tek kutladılar.
840 TEZGAHLIK PAZARYERİ
İmzalanan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi 840 tezgahlık pazaryeri, 740 araçlık otopark, 296 adet dükkan ve ofis, 560 kişilik çok amaçlı salon (sinema- tiyatro- konferans), kafeterya ve çay ocakları ve yeni belediye hizmet binası içermekte ve 50,935 metrekare alana sahip.
Marmara Haber Merkezi