Çorlu’nun müstakil üniversiteye ihtiyacı var

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer Göktepe ile bir araya gelen Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu Başkanvekilleri ve sanayiciler Şakir Sönmez, Süleyman SırrÄ?

GÜNDEM 27.12.2012 19:31:00 0
Çorlu’nun müstakil üniversiteye ihtiyacı var
 Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer Göktepe ile bir araya gelen Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu Başkanvekilleri ve sanayiciler Şakir Sönmez, Süleyman Sırrı Kolot, Tevfik Ayhan ve Genel Sekreter Nihat Biçer; Tekstil ve Hazır Giyim sektörlerinin sorunların tespit edilmesi, çözüm yollarının aranması için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.
FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR
Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer Göktepe, üniversite ve sanayici işbirliğinde bugüne denk ortaya çıkmayan potansiyeli değerlendirmek istediklerini belirterek; “Bu ve benzeri görüşmelerde, toplantı ve seminerlerle sanayiciler sorunları açıkça ifade etmeli. Bu sorunların çözümü ve işbirliği organizasyonun yapılması için neler önerdiklerini kendilerinden dinlemek ve öğrenmek en güzel çalışma yöntemidir” dedi. Yakın zaman kadar Türkiye’de devlet ve vakıf üniversitelerinin sayılarının 250’ye kadar çıkacağını bu süreçte Çorlu içi düşünülen Teknik Üniversite çalışmalarının fiili olarak başlatmak gerektiğini ifade eden Göktepe, “Şuanki bina ve sosyal imkanlar olarak sıfırdan kurulacak bir üniversiteye göre daha çok avantajımız var. Çorlu’daki bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarını ortak hareket etmesi gerekiyor. Sanayicilerin hizmetine sunulmuş olan Teknoparkın AR-GE çalışmaları için müracaatları almaya başladık. Yaklaşık 40 firma müracaatta bulundu” diye konuştu.
ORTAK ÇALIŞMADA BULUNMAYA HAZIRIZ
Teknopark merkezinin proje ehemmiyetine göre kiraya verilip sanayicinin hizmetine sunulacağını ve sanayi ne kadar çok projelerinde üniversite işbirliği içinde proje hazırlarsa alacağı destek yüzdesinin de değişeceğini ifade eden Göktepe Çorlu Mühendislik Fakültesi olarak hemen hemen sektör de sanayiciye hizmet vermeye ortak çalışmalarda bulunmaya hazır olduklarını söylerdi.
BU SÜRECİ YÖNETMEMİZ LAZIM
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu Başkanvekili Tevfik Ayhan da “Sanayicinin yanında olan üniversitelerle çalışmak mutluluk verici. Bu birliktelikleri giderek artması tek arzumuzdur. Sektörlerimizin önünü açacak ve sanayicilerimize vizyon katacak üniversite projelerine katkı koymaya hazırız” ifadesini kullandı. TAGİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Şakir Sönmez de “Sektör sorunlarının belirlenip konu başlıkları haline getirip çözüm yollarını aranması lazım. Yazılan sorunlar başlık altında toplanarak, oluşturulacak Ar-Ge, Eğitim, Organizasyon ve İletişim masalarında katılımcılar tarafından sorunlar alınıp ve çözümler üretilerek, ardından tekstil ve hazır giyim sektörleri için üretilen öneriler tüm katılımcılarla paylaşılmalı. Çorlu için kurulması düşünülen Teknik Üniversite kurulması için gerekli bütün destekleri TAGİD olarak vereceklerini bununla alakalı Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi, TAGİD, Sanayi ve ticaret odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarının tek bir ses olup bu süreci yönetmemiz lazım” dedi.
SEMPOZYUM YAPILACAK
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu Başkanvekili Süleyman Sırrı Kolot da Çorlu’nun en kısa zamanda bir müstakil üniversiteye ihtiyacı olduğunu belirtti. Görüşmede Tekstil ve Hazır Giyim sektörlerinin sorunların tespit edilmesi, çözüm yollarının aranması konusunda neler yapılabilir gibi konular üzerine bütün bölgeyi kapsayacak şekilde ocak ayı içerisinde Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı ile ortak bir sempozyum yapılmasına karar verildi.
Marmara Haber Merkezi