Yayalar artık daha da güvende

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, İlçedeki tüm minibüs ve taksi durakları ile kavşakların Uyarı Levhalı Şerit Düzenleme Butonu ile çevreleneceğini söyledi.

GÜNDEM 25.12.2012 20:57:00 0
Yayalar artık daha da güvende
İlçedeki tüm minibüs ve taksi durakları ile kavşakların Uyarı Levhalı Şerit Düzenleme Butonu ile çevreleneceğini söyleyen Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, “Yolcular bu sayede ulaşım araçlarını daha güvenli bir şekilde kullanabilecek. Reflektörleri sayesinde geceleri de çok kolay görülebilecek. Sürücülerin önlem alması için uyarıcı özellik taşıyor” dedi.
 
Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, Fen İşleri Müdürlüğü işbirliği ile ilçedeki tüm ticari araç yolcu indirme bindirme noktalarına ‘Uyarı Levhalı Şerit Düzenleme Butonu’ monte ediliyor.
 
DURAKLAR BUTONLARLA ÇEVRİLDİ
 
İlk etapta Çerkezköy Belediyesi önündeki yolcu indirme bindirme noktasını bahse konu butonlarla çevreleyen ekipler, aynı uygulamayı tüm minibüs duraklarında, taksi duraklarında ve kavşaklarda gerçekleştirecek. Yolcular bu sayede ulaşım araçlarını daha güvenli bir şekilde kullanabilecek.  
 
UYARICI ÖZELLİK TAŞIYOR
 
Yere matkap yardımı ile delik delinerek ya da özel kimyasal yapıştırıcı dolgu malzeme kullanılarak kolayca monte edilebilen ‘Uyarı Levhalı Şerit Düzenleme Butonu’, reflektörleri sayesinde geceleri de çok kolay görülebileceğini kaydeden Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, “Uyarı Levhalı Şerit Düzenleme Butonu, sürücülerin önlem alması için uyarıcı özellik taşıyor. Yayalar bu sayede artık daha da güvende olacak” diye konuştu.
 
GECE DE GÖRÜLEBİLECEK
 
Uyarı levhalı şerit düzenleme butonunun trafikte özellikle gece sürüş yapan sürücülerin yollarını net görebilmeleri için tasarlandığını ifade eden Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, “Uyarı Levhalı Şerit Düzenleme Butonu, kısım ayırma ve şerit düzenleyici olarak kullanılabilir. Yolların ve Yol bariyerlerinin köşe kısımlarında, yol ayrımı kısmında da kullanılabilir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi