Kadın Meclis Üyeleri, Yerel Politikacılar Platformu’nda

Çorlu Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri Ayşe Eroğlu, Evren Özmen Uludağ, Fatma Gürel, Handan Var,Semanur Özay, Sibel Sezer Deveci Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen Kadın Yerel Politikacılar Platformu toplantıs

GÜNDEM 25.12.2012 20:55:00 0
Kadın Meclis Üyeleri, Yerel Politikacılar Platformu’nda
Çorlu Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri Ayşe Eroğlu, Evren Özmen Uludağ, Fatma Gürel, Handan Var,Semanur Özay, Sibel Sezer Deveci Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen Kadın Yerel Politikacılar Platformu toplantısına katıldı.
 
2 GÜN SÜRDÜ
 
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında kadın yerel politikacılar bir araya geldi. İlki geçtiğimiz Mart ayında Antalya'da gerçekleşen platform toplantılarının ikincisi kadın belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişinin katılımı ile Ankara-Kızılcahamam'da başladı. 24-25 Aralık tarihlerinde iki gün toplantının açılış konuşmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ve Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör tarafından yapıldı.
 
YEREL YÖNETİMDE EŞİTLİK MEKANİZMALARI
 
Toplantının öğleden sonra düzenlenen bölümünde "Yerel Yönetimlerin Politikalarında Eşitlik Mekanizmalarına İlişkin Uluslararası Sözleşmeler ve Yasal Dayanak" konulu ikinci oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumda ise yerel yönetimlere ilişkin uluslararası sözleşmelerdeki eşitlik mekanizmalarına ilişkin hükümler ve mevzuatımızdaki düzenlemelere ilişkin bilgiler verildi.
 
TBB Dış İlişkiler Müdürlüğünden Uzman Dr. Duygu Dalgıç Uyar, Uzman Bahar Özden ve TBB Hukuk İşleri Müdürlüğünden Avukat Yasemin Sezgin'in sunum yaptığı oturumun başkanlığını Tarsus Belediye Meclis Üyesi veTürkiye Belediyeler Birliği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Şerife Hasoğlu üstlendi.
 
Marmara Haber Merkezi