Aşırı kilo ve sağlık ilişkisi

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından 'Obezite: Aşırı Kilo-Sağlık İlişkisini Tartışıyoruz' konulu panel Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 25.12.2012 01:36:00 0
Aşırı kilo ve sağlık ilişkisi
Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından "Obezite: Aşırı Kilo-Sağlık İlişkisini Tartışıyoruz" konulu panel Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
 
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
Panelin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, üniversite olarak Kırklareli’nde her türlü güncel konuyu ele almanın ve kamuoyunu aydınlatmanın mutluluk verici olduğunu belirtti. Kırklareli Üniversitesi olarak Kırklareli'ni cazibe merkezi yapma konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Aykaç, obezite konulu bu panelin kamuoyunu yakından ilgilendirdiğini belirterek panelin faydalı ve verimli geçmesini diledi. Panel Başkanlığını Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet Sökmen’in yaptığı panel de; Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz obezitenin zararlarından ve  vücut kütle indeksinden bahsederek Türkiye'de metobolik sendrom prevalansına değindi.
 
DİYEN VE EGZERSİZİN ÖNEMİ
 
Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Mesci ise diyet ve egzersizin önemine vurgu yaptı. Popüler ve hızlı diyetlerden bahseden mesci, obezite ve dislipidemiyle mücadelede sağlıklı yaşam tarzı önerilerine de değindi. Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Rafet Yiğitbaşı ise epidemiyoloji konusunda bilgiler verdi. Kiloyla ilişkili rahatsızlıklardan kanser ve metobolik sendroma dikkat çeken Yiğitbaşı obezite tedavisinden bahsederek tedavi gerektiren obzitelerin multidispliner yaklaşımda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.
 
Marmara Haber Merkezi