Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı

Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imza töreni ve 'Okullar Hayat Olsun' projesi değerlendirme toplantısına katılan

GÜNDEM 21.12.2012 00:03:00 0
Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı
Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imza töreni ve "Okullar Hayat Olsun" projesi değerlendirme toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr.Halis Yunus Ersöz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin kalitesini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.
 
ÜNİVERSİTELERİN DESTEĞİNİ ALMAYI AMAÇLIYORUZ
 
Çocukları daha iyi yetiştirmek, Türkiye'yi geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ersöz, "Eğitim niteliğini yükseltemezsek Türkiye 2023 hedefini gerçekleştiremez. Biz eğitimi topluma yaymak, toplumu okullarla aynı zamanda üniversitelerle buluşturmak suretiyle okulları ve üniversiteleri ilim, irfan yuvaları, bilgi merkezleri haline getirmek istiyoruz. Eğitimde İşbirliği Protokolü ile üniversitelerin desteğini almayı amaçlıyoruz. Bilim üreten kurumların desteğini alarak, anaokulu, okul öncesi ve orta öğretimde daha nitelikli bir eğitim vermeyi sağlamak istiyoruz” dedi.
 
ÜNİVERSİTEYE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMEDE BİRİNCİ
 
Prof. Dr. Ersöz, Okullar Hayat Olsun projesinde olduğu gibi üniversitelerin kapısını topluma açmak istediklerini vurgulayarak, çocuklar üniversiteye gidip bir kampüs ve hoca ile karşılaştıklarında dünya ile algılarının değiştiğini ifade etti. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da "Okullar Hayat Olsun" projesini ilk uygulayan illerden biri olduklarını ifade ederek, Kırklareli'nin Türkiye'de üniversiteye öğrenci yerleştirmede birinci olduğunu kaydetti.
 
PROTOKOL İMZALANDI
 
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise yeni nesillerin en iyi biçimde gelişmesinin Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından, Vali Yaman, Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, "Eğitimde İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.
 
Marmara Haber Merkezi