İnsanların kafası karıştırılmaya çalışılıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hangi vidanjörün, hangi firmaya ait olduğu, kaç sefer yaptığı, nerelerden su çektiği ve nerelere boşalttığı, plakaları gibi bilgiler kalem kalem mevcut. Bu t

SİYASET 9.12.2012 20:57:00 0
İnsanların kafası karıştırılmaya çalışılıyor
Kurban Bayramı Arifesi yaşanan sel felaketinde su baskınlarının oluştuğu yüzlerce ev ve işyerinde, suların çekilmesi çalışmalarında iddia edildiği gibi 2 değil, toplam 12 vidanjörün 3 gün boyunca çalıştığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hangi vidanjörün, hangi firmaya ait olduğu, kaç sefer yaptığı, nerelerden su çektiği ve nerelere boşalttığı, plakaları gibi bilgiler kalem kalem mevcut. Bu tür açıklamalarla insanların kafası karıştırılmaya çalışılıyor” diye konuştu.
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun sel felaketinde çalışan vidanjörler hakkındaki iddialarına açıklık getirdi.
 
2 DEĞİL 12 VİDANJÖR
 
Su baskını sırasında ilçeye gelerek çalışan 2 vidanjör için 190 bin TL fatura kesildiğini öne süren Mustafa Ordu, daha sonra bu faturanın 150 bin TL ye düşürüldüğünü iddia etmişti. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise yapılan açıklamaların aslı astarı olmadığını belirterek, ilçede 3 gün boyunca çalışan vidanjör sayısının iddia edildiği gibi 2 tane olmadığını, toplam 12 vidanjörün su çekme çalışmalarına katıldığını ifade etti.
 
3 GÜNDE 566 SEFER YAPILDI
 
Çerkezköy, Çorlu ve Saray’ı etkisi altına alan sel felaketinde ilçemizde 3 firmaya ait toplam 12 vidanjörün 3 gün boyunca çalıştığını ve toplam 566 sefer yaptığını ifade eden Başkan Ali Ertem, “Selçuk Akbulut’a ait vidanjör firması 3 günde 3 araçla toplam 52 sefer yaptı ve karşılığında da kendilerine KDV dahil 30 bin 68 TL fatura bedeli ödenecek” dedi.   
 
TOPLAM MALİYET 151 BİN 372 TL
 
Sel sularının çekilmesinde çalışan bir diğer firmanın ise Girgin Ticaret olduğunu söyleyen Başkan Ali Ertem, “Bu firmaya ait 2 vidanjör 3 günde toplam 127 sefer yaptı. Karşılığında KDV dahil 29 bin 972 TL fatura ödenecek. Yusuf Akbulut’a ait firma ise 3 gün süren çalışmalara 7 vidanjör ile katıldı. 3 günde toplam 387 sefer yapan bu firmaya ise KDV dahil 91 bin 332 TL ödenecek. Toplam 3 gün süren çalışmalarda 12 vidanjör çalıştı. 566 sefer yapıldı ve karşılığında da 151 bin 372 TL ödenecek” dedi. 
 
KİMSENİN KAMUOYUNU YANILTMAYA HAKKI YOK
 
Hangi vidanjörün, hangi firmaya ait olduğu, kaç sefer yaptığı, nerelerden su çektiği ve nerelere boşalttığı, plakaları gibi bilgilerin kalem kalem ellerinde belgeli bir şekilde kayıt altında olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kimsenin kamuoyunu yanıltmaya hakkı yok. 2 vidanjöre 150 bin TL veriyorlar diyerek insanların kafasını karıştırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
 
BİZ DAHA FAZLASINI YAPTIK
 
Çerkezköy’de büyük bir felaketin yaşandığını belirten Ali Ertem, yaşanan afet sonucu ilçede büyük maddi zararların oluştuğunu kaydetti. Tüm bunlara rağmen ilçede hayatın eskisi gibi olması için yapılan çalışmalar kapsamında hiçbir kurum ya da kuruluştan yardım talebinde bulunmadıklarını söyleyen Ertem, “Tüm maliyetleri Belediye olarak biz karşıladık. Ayrıca, Valilik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın selzedelere yaptığı yardımdan daha fazlasını belediye olarak biz yaptık. Bunun aksi yönde yapılan açıklamalar, siyasi çıkar peşinde koşan kişiler tarafından yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi