Çiftçilerin kredi borçları erteleniyor

Kuru alanda üretim yapan ve kuraklıktan zarar gördüğü tespit edilen çiftçilerin tarımsal kredi borçları erteleniyor.

EKONOMİ 9.12.2012 20:24:00 0
Çiftçilerin kredi borçları erteleniyor
 Kuru alanda üretim yapan ve kuraklıktan zarar gördüğü tespit edilen çiftçilerin tarımsal kredi borçları erteleniyor.
 
TOPLANTI YAPILDI
 
Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin naşkanlığında; Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İlçe Müdür V. Hüseyin Yığın, Teknisyen Mehmet Üstüntaş, İlçe Mal Müdür V. Zeynep Çelik, Ziraat Odası Genel Sekreteri İsmet Akyan ve köy muhtarlarının katılımıyla önceki gün saat 10.00’da toplantı yapıldı.
 
61 ÇİFTÇİNİN BORÇLARI ERTELENECEK
 
7 Ekim 2012 tarihinde 2012/3789 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile; 01.01.2012 tarihinden 28.08.2012 tarihine kadar sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerinin (Kamu Kurum ve Kuruluşları hariç) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli borçlarının ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine yönelik toplantıda, kuraklıktan faydalanma şartlarına haiz olan vatandaşların durumu değerlendirildi. 72 müracaattan 61 kişinin borç ertelemesinden faydalanması oybirliğiyle kararlaştırıldı.
 
SIKINTI İÇİ,NE DÜŞTÜLER
 
Toplantıda konuşan Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin, “Çiftçilerimiz kuraklık sonrası sıkıntı içine düşmüşlerdir. Bu sıkıntılarının giderilmesinde çalışmalar sonuç vermiş ve çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesiyle bu sıkıntı önlenmeye çalışılmıştır” dedi
 
Marmara Haber Merkezi