“Açıklamalar iftiradan ibarettir”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun, kendisi hakkında yaptığı açıklamaların iftiradan ibaret olduğunu ifade etti.

SİYASET 6.12.2012 21:29:00 0
“Açıklamalar iftiradan ibarettir”
 Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun, kendisi hakkında yaptığı açıklamaların iftiradan ibaret olduğunu ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Hakkımda ortaya atılan bu tür iftira ve karalamalar karşısında adli makamlara da başvuruda bulunacağım” dedi.
 
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, dün saat 14.00’da İlçe Teşkilat Binası’nda düzenlediği basın toplantısında hakkında ortaya atılan iddiaları yanıtladı.
 
KÖMÜRLER 2 AY MUHAFAZA EDİLDİ
 
Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gelen kömürlerin dağıtım ihalesinin her yıl düzenli olarak yapıldığını söyleyen Alaettin Demirbağ, “Ortağı olduğum firma, dağıtım ihalesini kazandı ve çalışmalara başladı” dedi. Dağıtılmak üzere 17 Eylül’de Çerkezköy’e gelen kömürlerin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından incelendiğini ve uygun nitelikte olmadığı için tedarikçi firmaya iadesine karar verildiğini ifade eden Demirbağ, “Kömürün tahlili, iade kararının alınması ve tedarikçi firmanın gelip kömürlerini alması yaklaşık 2 aylık bir sürede gerçekleşti” dedi.
 
HERHANGİ BİR ÜCRET ALMADIK
 
İade edilecek kömürlerin bekletildiği süre zarfında kendisine ait Yediemin Otoparkı’nda korumalı bir şekilde muhafaza edildiğini söyleyen Alaettin Demirbağ, “Dağıtımını ihale neticesinde aldığımız bu kömürlerin muhafaza edildiği 2 aylık süreç için herhangi bir ücret almadık. Talep dahi etmedik” diye konuştu. Yediemin Otoparkı’nın kömürün dökülmesi için en uygun yer olduğunu söyleyen Alaettin Demirbağ, “Güvenlik var. Koruma var. Etrafı tel örgülerle çevrili. Kamera sistemi var. Her şeyden önemlisi de ücretsiz” dedi.  
 
KENDİSİNİ KINIYORUM
 
Mustafa Ordu’nun konu hakkında bilgi sahibi olmadığı halde açıklama yaparak kamuoyunu yanılttığını söyleyen ve Ordu’yu kınayan Demirbağ “İade edilen kömürün yerine daha sonra nitelikli kömür geldi. Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy ve köylerimizin ihtiyaç sahibi ailelerine kömürleri ulaştırılmıştır. Kömürlerin dağıtımının tedarikçi firma araçları ile yapılması şartname gereği yasaktır. Kömürler ilçedeki en uygun yere indirilerek ihaleyi alan firma araçları ile dağıtılır” ifadelerini kullandı.
 
MÜMKÜN DEĞİL
 
Çerkezköy’de dağıtılmak üzere toplam 900 ton kömür geldiğini ve Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen 450 aileye 2’şer ton dağıtıldığını belirten Alaettin Demirbağ, “Dağıtımlar, bizim araçlarımız ve hamallarımız tarafından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 2 memur öncülüğünde yapılıyor. Liste haricinde herhangi bir kişiye kömür verilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.   
 
GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME ÇABASI İÇİNDE
 
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun bu tür haberlerle, kendisi hakkında ortaya çıkan sıkıntılardan dolayı hezeyanla gündemi değiştirme çabası içinde olduğunu öne süren Demirbağ, “Yaptığı bu tür karalamalar, kendi durumunu toplum önünde daha iyiye götürmeyecektir. Hakkımda ortaya atılan bu tür iftira ve karalamalar karşısında adli makamlara da başvuruda bulunacağım” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi