Öncelikli hedefimiz Büyükşehir

Kapaklı’nın da ilçe olmasını öngören Büyükşehir Yasası’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından Kapaklı’nın ilçe statüsü resmiyet kazandı.

GÜNDEM 6.12.2012 21:28:00 0
Öncelikli hedefimiz Büyükşehir
 Kapaklı’nın da ilçe olmasını öngören Büyükşehir Yasası’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından Kapaklı’nın ilçe statüsü resmiyet kazandı.
 
YÜZÖLÇÜMÜ BÜYÜDÜ, NÜFUS DA ARTACAK
 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı’nın ilçe olmayı hak ettiğini ve ilçe olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Köylerin de Kapaklı’ya bağlanmasını beklemediklerini ifade eden Orhan “Köylerin de bize bağlanacağını bilmiyorduk. Kapaklı’nın yüzölçümü büyüdü, bu şekilde ilçe olması nüfusun da artacağını gösteriyor” dedi.
 
İLÇE OLMAYA KENDİLERİNİ ALIŞTIRMIŞLARDI
 
Kapaklı’nın ilçe olmasında iktidar partisinin emeğinin olduğunu ifade eden Orhan “İl yönetiminin ve milletvekillerimizin etkisi fazla oldu. İsteklerimizi hoşgörüyle karşıladılar. Bizi zor durumda bırakmadılar. Vatandaşlar Kapaklı’ya uzun zamandır ilçe gözü ile bakıyordu. Partilerin belde teşkilatları bile ilçe ile yarışır duruma gelmişti. İlçe olmaması bize ters etki yapardı. İnsanlar düşünce olarak ilçe olmaya kendilerini hazırlamıştı” diye konuştu.
 
SİNERJİ OLUŞTURULDU
 
Tek sorunun Çerkezköy’e yakınlık olduğunu ifade eden Orhan “Bunun da İstanbul’da birçok emsalinin olduğunu söylediler. Ankara ile temaslarımız oldu. Kapaklı’da oluşturduğumuz platformun da büyük etkisi oldu. Başbakanımız Tekirdağ’a geldiğinde Kapaklı’dan yoğun katılımımız da etkili oldu. Hazırladığımız dosyayı Başbakana ve bakanlarımıza sunduk. Bunların hepsi Kapaklı’da bir sinerji oluşturdu. Çalışmalarımızın karşılığını aldık” ifadelerini kullandı.
 
SERBEST HAREKET EDİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
 
Eskiden Kapaklı’da birçok şeyin kolay olduğunu ifade eden Ali Osman Orhan “İmarla ilgili düzenlemeler kolay oluyordu. Evler ucuza satılıyordu. Ama ilçe statüsü ile birlikte vatandaşların malları da değerlendi. İlçe statüsü sorumluluğu da beraberinde getirecek. Çarpık kentleşme olmayacak. İmar yasasının büyükşehir belediyesi tarafından uygulanması ile birlikte serbest hareket edilmesinin de önüne geçilecek” diye konuştu.
 
ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ BÜYÜKŞEHİR
 
Kapaklı’nın ilçe olmasının öngören yasanın meclisten geçmesinin ardından ilçe teşkilatına karşı bir tutum sergilemediklerini çalışmaları birlikte yürüttüklerini ifade eden İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Mandalı’nın iktidar partisine geçeceği şeklindeki açıklamaları ile ilgili de konuştu. Mandalı’nın şuana kadar ne Kapaklı İlçe Teşkilatına ne de Tekirdağ İl Başkanlığına herhangi bir başvuruda bulunmadığını söyleyen Orhan “Değişik isimlerin belediye başkan adayı olmak istediklerini duyuyoruz. Ama daha seçimlere 15 ay var. Bizim öncelikli hedefimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni almak. Kapaklı’yı kazanmak bizim için ikinci planda. Büyükşehiri kazanamadıktan sonra burada kurum müdürü gibi çalışacak bir belediye başkanının çok da espirisi yok” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi