Kanalizasyonumuzun açıkta akması içimizi sızlattı

Tekirdağ Belediyesi tarafından Batı Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekesi yapımı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 6.12.2012 21:05:00 0
Kanalizasyonumuzun açıkta akması içimizi sızlattı
 Tekirdağ Belediyesi tarafından Batı Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekesi yapımı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.
 
TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
 
Dün sabah Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Tekirdağ Belediye  Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın yanı sıra, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İmamoğlu,  İller Bankası İstanbul Bölge Müdürü Ali Seyfi Küçükgöncü, kısa adı JICA olan  Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkanı Saito Akio, Tempo Danışmanlık şirketi sahibi Raşit Ünüvar,  Belediye Başkan yardımcıları  Eyüp Yiğiter, Haldun Güler, Sinan Çetiz, Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürleri  katıldı.
 
İÇİMİZİ SIZLATTI
 
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç proje ile ilgili çeşitli bilgiler vererek Japon yetkililerle İller Bankası yetkililerini Tekirdağ’da görmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tekirdağ’ın en büyük ölçekli projesinin tanıtımını için bir araya geldiklerini dile getiren Dalgıç “Şehrimizin çok hızlı geliştiğini  gördük. Kanalizasyonumuzun açıkta aktığını görmek içimizi sızlattı. Çevre ile ilgili atılım yaptık. Tekirdağ’ın altyapısının yenilenmesini sağlamak için projeyi başlattık. Jıca ile imzaladığımız anlaşma çok önemli bir anlaşma oldu. Çok uygun faizle aldığımız bir kredi. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma oldu Tekirdağ için hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
350 MİLYON TL KREDİ
 
Jıca yetkilisi Saito Akio da  kredi ile bilgiler verdi ve Tekirdağ’a verilen kredinin miktarının yaklaşık 300 milyon TL olduğunu söyledi. Akio “Yerel yönetimlerim çevresel projelerine destek veriyoruz” dedi.  İller Bankası’nın kurulduğu 1933 yılından beri altyapı konusuna Türkiye’nin çok önemli yapılanmasına destek vermiş verdiğini hatırlatan Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İmamoğlu ise “Bankamız içme suyu, kanalizasyon, imar konularda da çok güzel projelere imza atmıştır. Türkiye’nin her karış toprağında imzamız vardır” diye konuştu.
 
TEKNİK KONULARDA BİLGİ VERDİ
 
Çevre Mühendisi Evren Şahinci ile Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler de projenin teknik konularıyla ilgili bilgiler verdi. Proje teknik kurul toplantısından sonra da Belediye Başkanı Adem Dalgıç İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İmamoğlu,  İller Bankası İstanbul Bölge Müdürü Ali Seyfi Küçükgöncü, kısa adı (JICA) olan  Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkanı Saito Akio’ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
 
Marmara Haber Merkezi