Tekirdağ’a araştırma hastanesi

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 Akademik yılına yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler için düzenlenen beyaz önlük giydirme töreninde konuşan NKÜ rektörü Prof. Dr. Osman Ş

YAŞAM SAĞLIK 1.12.2012 01:47:00 0
Tekirdağ’a araştırma hastanesi
 Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 Akademik yılına yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler için düzenlenen beyaz önlük giydirme töreninde konuşan NKÜ rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, araştırma hastanesinin ihalesinin gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Önümüzdeki bir yıl içerisinde temelini atacağımıza inanıyorum. Tamamlandığında hem öğrenci arkadaşlarımız daha kaliteli bir ortamda eğitim almış olacaklar, hem de bölge halkına daha iyi hizmet vermiş olacağız” dedi.
 
Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 Akademik yılına yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere “5. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni”yle beyaz önlükleri giydirildi.
 
BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
 
Önceki gün Piramit Salon’da düzenlenen törene, Tekirdağ Vali Vekili Zeki Kaya, Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Levent Gündoğdu,  Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  İl Jandarma Komutanı J. Alb. Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, NKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Eczacılar Odası Başkanı Ufuk Ersöz, Diş Hekimleri Odası Başkanı Birol Karaibiş, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.
 
PARA VE PRESTİJ İÇİN YAPILMAZ
 
Törende konuşan Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emek Mert Duman, yeni hekim adaylarına hekimlik mesleği ile ilgili öğütlerde bulunarak “Hekimlik, para ve prestij için yapılmaz. Hekimlik özveri isteyen bir meslektir. Yeni hekim adaylarına başarılar diliyorum” dedi.
 
ANATOMİ HEKİMLİĞİN TEMELİ
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen de, gerçek bir tıbbiyeli olmanın heyecan verici duygular taşımanın yanı sıra, bazı güçlükleri de beraberinde getirdiğini belirterek “Yaşamak değil, yaşatmak arzusu taşımalı. Yalnız hastalıkların değil; kötülüklerin de karşısında olmalı”  diyerek iyi bir hekimde olması gereken özellikleri sıraladı. Özen, kadavrayı “ölülerin dirileri eğitmesi” olarak tanımlayarak anatominin, hekimliğin temeli olduğunu belirtti.
 
ARAŞTIRMA HASTANESİNİN TEMELİ ATILACAK
 
Törende konuşan KKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de, onurlu bir mesleğe ilk adımı atan Tıp Fakültesi öğrencilerinin azimle çalışarak ileri düzeyde bir bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamaları, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Tıp Fakültesi’nin her geçen gün akademik kadrosu ve altyapısını güçlendirdiğini,  Yeni Morfoloji binası ile öğrencilere kaliteli ve donanımlı binada eğitim sunduklarını belirten Şimşek “Araştırma Hastanesinin ihalesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Önümüzdeki bir yıl içerisinde temelini atacağımıza inanıyorum. Tamamlandığında hem öğrenci arkadaşlarımız daha kaliteli bir ortamda eğitim almış olacaklar, hem de bölge halkına daha iyi hizmet vermiş olacağız” dedi.
 
BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYİP YEMİN ETTİLER
 
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, kendisini Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’na vücudunu kadavra olarak bağışlayan Kahraman Yılmaz adına eşi Emine Yılmaz’a teşekkür ederek plaket takdim etti. Açılış konuşmalarının ardından NKÜ Tıp Fakültesi’nde eğitime ve doktor adayı olmaya hak kazanmış 76 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi.
 
Marmara Haber Merkezi