Geleceğin büyükleri, polisleri tanıdı

Kapaklı Gazi İlkokulu’nda, Demokrasi ve İnsan Kulübü’nün organizasyonuyla “Polis ve Polisin Görevleri” konulu eğitim programı düzenlendi.

GÜNDEM 22.11.2012 20:46:00 0
Geleceğin büyükleri, polisleri tanıdı
ÖĞRENCİLERE POLİSLİK ANLATILDI
Önceki gün saat 16.00’da gerçekleştirilen programa Çerkezköy  Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amiri Bülent Dinç ve Çocuk Büro Amirliği ekipleri, Kapaklı Gazi İlkokulu Müdürü Murat Öz, öğretmenler ve öğrenciler katılırken, Çerkezköy  Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri öğrencilere polislik mesleği ile ilgili sunum yaptı.
 

SUÇLAR ÖNLENİYOR

Polis,  polisin görevleri, trafik işaretleri ve  polisin görev alanları hakkında öğrencilere bilgiler veren Çocuk Büro Amiri  Bülent Dinç, sadece suçluları yakalamak için görev yapmadıklarını, bunun yanında, suçların önlenmesinin de polisler sayesinde  sağlandığını ifade ederek “Siz bizi görmeseniz de, biz her zaman sizi görüyor, izliyor ve ihtiyaç duyduğunuz zamanda yardım edebilecek şekilde görev yapıyoruz. Sizlerin okulunuza, yada başka bir yere giderken zarar görmemenizi sağlamak için  görev yapıyoruz” dedi.
 

POLİS SALDIRILARI ENGELLER

Çocuk Büro Amiri Bülent Dinç, polisin, bir ülkenin güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevli olan kişi olduğunu ifade ederek “Polis, suçun işlenmesine veya işlenen suçun  tekrarlanmasına engel olur. Yangın, sel, deprem gibi afetlerde olay yerinde tedbirler alır. Bir ay önce Çerkezköy’de yaşamış olduğumuz  afette,  polis amcalarınızın, kendilerine ait botlarıyla birçok insanımızı ölüm tehlikesinden  kurtardığı gibi. Bunun yanında polis, güvenlik altında bulunan kişi ve bina gibi yerlere yapılan saldırıları da engeller. Toplumun huzurunu bozan kötü niyetli insanlara engel olur” dedi.
 

KURALLARA UYMALIYIZ

Toplum  ve trafik polisi hakkında bilgiler veren  Bülent Dinç “Polislerimizi ‘trafik polisi, çevik kuvvet polisi,  çocuk polisi, turizm polisi, deniz polisi ve genel polis’ olarak sınırlandırabiliriz. Trafik polisi, trafik akışını sağlar. Trafik suçu işleyenler hakkında tutanak tutar. Trafik kazalarında yaralananlara yardımcı olur. Araçların işlemlerini yaparak belge verir. Hepimiz trafik kurallarına uymak zorundayız. Karşıdan karşıya geçişlerimizde her zaman  kurallara uyarak,  trafik polisinin olduğu yerlerden,  ışıkların olduğu yerlerden, yaya geçitlerinden ve üst geçitlerden geçmeliyiz” diye konuştu.
 

BİZ SİZİN YANINIZDAYIZ

155 Polis İmdat birimi hakkında da öğrencileri bilgilendiren Çocuk Büro Amiri Bülent Dinç “Bu numarayı çevirdiğinizde, biz sizin yanınızda oluruz. Nerede olursanız olun, evde yalnız kaldığınızda, korktuğunuz bir anda, size karşı suç işlemeye kalkışılması halinde bize bu numaradan seslenmeniz halinde biz sizin yanınızda oluruz. Ne var ki bu numara çoğu zaman gereksiz olarak meşgul ediliyor. Bu nedenle gereken yere gitme aşamasında da sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu numarayı gereksiz olarak kullanmamaya da özen göstermeliyiz” dedi.
 

ÇIÇEK SUNDULAR

Polis ve polislik mesleği hakkında yaptığı sunumun ardından, Bülent Dinç’in büyüdüğünde kimlerin polis olmak istediğini sorması üzerine öğrencilerin hepsi el kaldırarak büyüdükleri zaman polis olmak istediklerini söylediler. Program kapsamında ayrıca Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Sudenaz Güler, “Polis Abla” şiirini okudu. Sunumundan dolayı Çocuk Büro Amiri Bülent Dinç’e teşekkür eden Okul Müdürü Murat  Öz, kendisine çiçek takdim etti.
 

Haber / Asim YAVUZ